MENU

На полпути к резиденции Азарова планируют построить 6-этажную «шайбу» - Бригинец

424 0

На півдорозі до резиденції М. Азарова планують звести велетенську 6-поверхову «шайбу» - спортивно-розважальний комплекс з дивною назвою «Комплекс по наданню послуг населенню».

Відповідний проект щодо будівництва спортивно-розважального комплексу на перетині Столичного шосе та вул. Академіка Заболотного (поруч з магазином «Домосфера») пройшов попередній розгляд секції містобудування та архітектури архітектурно-будівельної ради.

Майданчик комплексу дасть можливість проводити змагання  багатьох видів спорту - від баскетболу і міні-футболу до тенісу й боксу. А також проводити різноманітні театральні, концертні в, тому числі циркові вистави. Трансформація залу дозволятиме приймати від  2- х до 19 тис. глядачів під час проведення концертів і близько 16-17 тис. під час спортивних заходів.

Фахівці визнали важливість побудови зазначеного комплексу особливо на передодні проведення Євробаскет-2015 в Києві. Будівництво цього об’єкту хотілося б розпочати якомога швидше, бо він вирішить проблему відсутності відповідних комплексів у столиці. Але перед тим, як давати добро на його зведення, над проектом потрібно провести серйозну роботу над помилками.

До проекту були зауваження не стосовно самої споруди, а щодо вирішення проблеми транспортної розв’язки та замалої території для будівництва. На сьогодні це місце і без того транспортно перевантажене, а після будівництва величезного спортивного комплексу та нового мосту через Дніпро, який суттєво посилить рух на вул.. Заболотного, воно перетворитися в суцільний затор. Крім того, як правило, початок концертів та спортивних заходів (18.00-20.00) співпадає із годиною пік.

Якщо ж ці проблеми вдасться виправити, то об’єкт можна буде починати будувати або в цьому ж місці, або на місці, де раніше було заплановано це будівництво - на Позняках замість Євробазару на Дніпровській набережній. Якщо говорити щиро, то Києву такі комплекси потрібні як на вул. А.Заболотного, так і на Позняках, і ще в багатьох місцях. В Литві, наприклад, за такої ж кількості населення як в Києві, збудовано п’ять схожих комплексів і ще кілка менших за розміром.

На будівництво комплексу необхідно близько 100 млн. грн., з яких 30 млн. грн. – це гроші інвесторів, а 70 млн. грн. - пільговий кредит, який буде наданий за підтримки держави.

Спортивно-розважальний комплекс будуватиме литовська фірма. Аналогічний комплекс вже побудовано в Каунасі до Євробаскет-2011.

 

Олександр БРИГИНЕЦЬ

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини