MENU

Дошкольники, которые не ходят в детсад, должны получать 1122 грн - Бригинец

475 0

Всі київські діти дошкільного віку мають отримувати з бюджету  Києва по 1122 грн. в місяць, а не лише ті, які навчаються у комунальних дошкільних навчальних закладах.

Як повідомили мені в КМДА, сума видатків міста на одну дитину в рік складає 13 тис 467 грн. Тобто по 1122 грн. щомісячно міський бюджет витрачає на дитину, яка ходять до дитячого садка. А як же бути з іншими дітьми? Адже нестача дитячих садків призводить до дискримінації певних родин. Тобто одні діти, яких змогли влаштувати до дитячого садочка, мають змогу отримувати дошкільну освіту, знаходяться під наглядом вихователів, поки їхні батьки працюють та утримуються в дитсадку містом. А ті діти, яким не вистачило місця у дитсадочку позбавлені всього цього. Це не справедливо.

Тому я пропоную надавати батькам, чиї діти не перебувають у дошкільному навчальному закладі, матеріальну компенсацію в розмірі еквівалентному видаткам на утримання одного дошкільняти у дитячих садках Києва.

Ці гроші батьки могли б використати на виконання функцій, за які власне і платить місто – на догляд за дитиною. Адже одні батьки не можуть влаштувати дитину до дитсадка через їх недостатню кількість у столиці, а інші, наприклад, не довіряють дошкільним навчальним закладам. Не виключений варіант, коли у родини є родичі, які можуть доглядати за дитиною, бабусі, тітки тощо. І ці люди із задоволенням отримували б ті гроші, які в міському бюджеті припадають на одне дошкільня. Тоді ситуація стала б соціально справедливішою, а проблема безробіття – менш гострою.

 

 

Олександр БРИГИНЕЦЬ

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини