MENU

Совет судей призывает защитников Павличенко к патриотизму

390 0


Рада суддів України нагадала організаторам та учасникам акції на підтримку Павличенків, що тиск на суддів тягне за собою юридичну відповідальність.

«Згідно з Конституцією і законами України суди вирішують передані їм справи безсторонньо, на підставі представлених сторонами обвинувачення і захисту доказів відповідно до закону. Перегляд судових рішень можливий тільки в передбачений процесуальним законом спосіб», – йдеться у заяві Ради суддів, опублікованій на офіційному сайті.

За їхніми словами, проведення масових акцій з метою схилити суд до прийняття бажаного судового рішення є «нічим іншим як спробою тиску на суд і втручанням в діяльність по здійсненню правосуддя, що неприпустимо в демократичному суспільстві».

«Згідно зі ст. 126 Конституції вплив на суддів у будь-який спосіб забороняється і тягне за собою юридичну відповідальність Нехай ваші патріотичні почуття членів громадянського суспільства візьмуть гору над бажанням публічно висловити слова солідарності й підтримки засудженим членам громадського об'єднання», – наголосили судді.

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини