MENU

Видеозапись подкупа СБУшником должностного лица на Житомирщине

1718 0

 


Коли до редакціїзвернулись селяни з приводу порушеньтрудового законодавства на підприємствіТОВ «Поліська м`ясо–молочна компанія»(надалі «ПММК»), що розташоване у селіКрасногірка Володарськ-Волинськогорайону Житомирської області, я й гадкине мав, що натраплю на тіньовий бізнесспівробітників Служби Безпеки України.Колишні працівники компанії буденнорозповідали про звичайнісінькі злочини:незаконні звільнення з роботи беззаписів у трудових книжках, заробітнуплатню в «конвертах», «чорну» готівкуі ухилення від сплати податків. А однажіночка ще й диск з відеозаписом назгадку подарувала. Проглянув я тойвідеозапис і ледь не зомлів — на ньомузадокументовано, як колишній професійнийрозвідник Сергій Гайдук, чоловік ГайдукНадії Василівни, співвласниці ТОВ«ПММК», дає десятки тисяч доларів хабарапосадовій особі. 


 

Наступного дня я зновуприїхав до Володарськ-Волинського ідовідався чимало цікавого. Ідея створенням`ясо – молочної компанії належалаІрині і Віктору Городецьким, родинімісцевих мешканців. Але самотужкиздійснити такий проект було неможливо– не вистачало обігових коштів. Тодіна ловця і звір прибіг: від своїх друзівпро труднощі підприємців — початківцівдовідався діючий співробітник СБУ(борець з контрабандою) з міста Києва Олександр Педан і запропонував своюдопомогу в обмін на 50 відсотківкорпоративних прав. Так було зареєстрованеТовариство з обмеженою відповідальністю«Поліська м`ясо – молочна компанія» ускладі співзасновників Ірини Городецькоїі Надії Гайдук, тещі Педана, який непобажав особисто офіційно «світитися»– служба в нього така.


Городецькі майжецілодобово працювали у поті чола,власними руками створюючи матеріальнубазу підприємства, а Сашко Педан допомагавфінансово та здійснював організаційне«рішалово» в державних установах (родичіПедана – колишні і діючі посадовці СБУ)— і всіх такий розподіл ролей влаштовував.Коли ж підприємство нарешті запрацювалоі на обрії зажевріли чималі прибутки,хитрий чекіст вирішив здихатися своїхпартнерів. Наївна Городецька навіть несподівалась такої підлоти, легкопіддалась на вмовляння і проголосувалаза призначення генеральним директоромТОВ «ПММК» Педан Тамари Григорівни,матері співробітника СБУ. Після чогоОлександр Педан вже не крився і спробувавобманним шляхом заволодіти часткоюспіввласниці, підсунувши їй протоколзборів, в якому чорним по білому булонаписано, що Ірина добровільновідмовляється від своєї частки у бізнесі.Коли Городецька відмовилась підписуватитаку маячню, Педан силоміць вигнав їїз підприємства, попутно лякаючи своїмизв`язками в правоохоронних органах.Таким чином сімейка чекістів фактичноздійснила рейдерське захопленняпідприємства й досі незаконно хазяйнуєтам, «по — чорному» провертаючикримінальні оборудки, а Ірині Городецькійза наказом чекіста охорона не дає змогипотрапити до своєї власності і прийматиучасть в реалізації прав з керування іконтролю за роботою ТОВ «ПММК» 

 

Нещодавно Городецькаписьмово звернулась до керівництва СБУі повідомила про підпільну бізнесовудіяльність співробітника ОлександраПедана. Відповідь надійшла дуже швидко:у листі за номером 14/Г-704/14-26423 від 19листопада 2012 року заступник начальникаГоловного управління по боротьбі зкорупцією та організованою злочинністюГ. Калачов, вдаючи з себе дурника, зробивжалюгідну спробу «відмазати» свогоколегу від відповідальності, склавшизвичайнісіньку відписку. Мабуть,скуштували керівники СБУ ковбаснівироби ТОВ «ПММК»! Інакше як можнапояснити той факт, що пан чекіст Калачов,перевіряючи за чаркою кави діяння свогоколеги Олександра Педана, не помітив звікна кабінету незаперечні факти,пізніше задокументовані журналістом,щодо активної участі функціонера СБУв підприємницькій діяльності ізловживаннях, що можуть підтвердитимайже 100 свідків!

 

Фрагменти з документальнихвідеозаписів: 

 

- Ткачук СергійМиколайович: працював у ТОВ ПММК більшедвох років, був незаконно звільнений,заробітну платню отримував у «конверті»,податки не відраховувались, відповіднізаписи у трудовій книжці відсутні,період роботи в трудовий стаж незараховано. На роботу приймав ПеданО.Г.

 

- Пилипенко МаксимІгорович: працював у ТОВ ПММК 2-3 місяці,зарплатню отримував з «чорної каси»,офіційно не працевлаштований, запис утрудовій книжці відсутній

 

- (прізвище просилане вказувати): працювала головнимбухгалтером, не була трудовлаштована,зарплатню отримала «чорною готівкою».На роботу приймав Педан О.Г.

 

- Галина Володимирівна:Педан заплатив за оренду комбайна 30тисяч гривень; такі, як він, паплюжатьобличчя СБУ

 

- Сморшок ВолодимирІванович: 29 січня 2011 року на зборах селян– пайовиків (присутніх було 92 чоловіка)Олександр Педан особисто виступав передлюдьми як інвестор і вів переговори провикуп майнових паїв

 

- ГородецькийОлександр Костянтинович: ОлександрПедан особисто вів переговори з селянами,обходячі їхні домівки та пізніше назборах з метою викупу майнових і земельнихпаїв. Засіявши 30 гектарів на орендованихділянках і зібравши врожай зерна, він«забув» розрахуватися з селянами

 

- Продавчинямагазину, с. Володарськ — Волинський:це магазин Саші Педана з Києва, нашогодиректора, дуже хорошої людини. ОлександрПедан навідується в магазин по вихіднихднях і посеред тижня.

 

- (прізвище просилавтаємничити): до мене додому часомнавідувався Сергій Гайдук, чоловікспіввласниці ТОВ «ПММК». Одного разу,перебуваючи напідпитку, випадковозалишив диск з відеозаписом, який яскопіювала, там видно, як він дававдесятки тисяч доларів хабара відомійпосадовій особі

 

Страшно навіть собіуявити, як можуть служити в СБУ і захищатиінтереси держави люди з сумліннямпеданів і калачових?!!

 

Ірина Городецька зповідомленням про зловживання у ТОВ«ПММК» зверталась до прокуратуриВолодарськ-Волинського району. Тавиявилось, що марно – прокурор, якщоназивати речі своїми іменами, не захотіввоювати з чекістами і зайнявся банальнимприховуванням злочинів. Не з кращогобоку показав себе і суддя Володарськ-Волинського районного суду пан Сульженко,котрий просто закрив очі на зловживанняі відмовився розглянути та долучити досправи докази. 

 

А тепер уявіть собі, щовипадки корупції в Службі БезпекиУкраїни мають характер епідемії, якавразила всю державну службу. Так осьчому, виявляється, безкарно бандитствуютьі міліціонери, і чиновники, і прокурориз суддями! 

 

Якщо це не так, то нехайголова СБУ, колишній російський кадебісті розвідник Ігор Калінін, відповістьна декілька простих запитань:

 

— звідкіля у деякихспівробітників СБУ сотні тисяч доларівкишенькових грошей ?

 

— чиє таємне завданнявиконує співробітник СБУ ОлександрПедан, виробляючи ковбасу в селіКрасногірка ?

 

— чому в шикарних 5-тизіркових київських апартаментахОлександра Педана лише два унітази?

 

— коли саме УправлінняСБУ в Житомирській області спільно зкорумпованою міліційною верхівкою тапрокурорами припинять «розробляти»журналіста — правозахисника ВіктораКотенка? 

 

ТОВ «Поліська м`ясо —молочна компанія», село КрасногіркаВолодарськ-Волинського районуЖитомирської області

 

 

 

 

СБУ «відмазує» своїх 

 

Прокурор «відмазує»своїх


Робітники-«нелегали» 

 

Чорна бухгалтерія

 

Віктор Свобода


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини