MENU

Журналист Лещенко подал на Януковича в Европеский суд

769 0


Я програв останню судовуінстанцію в Україні – Вищий адміністративнийсуд.

Ідеться про позов, поданий щевосени 2011 року проти Вишгородськоїрайонної адміністрації, яка відмовиласяповідомити вартість придбання Януковичемйого особистої земельної ділянки вМежигір'ї.

Як відомо, за офіційноюверсією влади, Янукович не причетнийдо всього добра, що набудоване на 140гектарах Межигір'я.

Він є власникомлише маленького будиночку та басейнудва на п'ять метрів, де примудряєтьсяпропливати по 5 кілометрів, а такожземельної ділянки площею 1,76 гектари.Тобто те, що влітку минулого року вінпоказав журналістам.

Власником «Хонки»,гольф-клубу, яхт-клубу, кінного клубу,боулінгу-клубу, дебаркадера, теніснихкортів, спа-комплексу, підземного тиру,вертолітодрому, гаражу на 70 автомобілів,комплексу теплиць та зоопарку є очолюванаюристом Януковича загадкова фірма«Танталіт», якоюволодіє траст в Ліхтенштейні.


Добре, подумав я – івирішив запитати, скільки Янукович заплатив хоча би за свою легальнуземельну ділянку площею 1,76 гектари.

Законпро доступ до публічної інформаціїзабороняє утаємничувати дані пророзпорядження державним майном – уданому випадку державною землею.

АлеВишгородська районна адміністрація,яка продала йому цю землю, відмовиласяповідомити будь-що.

Я пішов у суд іпрогнозовано програв Київський окружнийадміністративний (19 грудня 2011) таКиївський апеляційний адміністративний(15 березня 2012).

І от тепер я програв«вишку».

 


«Правильним є висновкисудів попередніх інстанцій про те, щоправо особи на невтручання в йогоособисте та сімейне життя гарантованекожній особі незалежно від статі, їїполітичних, майнових, соціальних, мовнихчи інших ознак, а також її публічності,а тому оскільки позивачем не булоотримано дозвіл Януковича В.Ф. назбирання, зберігання, використання тапоширення конфіденційної інформаціїпро нього, відповідач правомірно відмовиву наданні такої інформації», – сказанов рішенні суду.

Суд назвав вартістьземлі, яку придбав Янукович, «конфіденційноюінформацією про особу».

А «збирання,зберігання, використання та поширенняконфіденційної інформації про особу,без попередньої згоди цієї особи, маєознаки неправомірного втручання в їїособисте життя».

Тепер я будузвертатися до Європейського суду з правлюдини. Керівник Інституту медіа-праваТарас Шевченко погодився представлятимої інтереси.

Звичайно, ця історіявже давно стала справою принципу, а«Межигір'я» – саркофагом корупції.Думаю, вже неминуче, що на виборах 2015року гасло конфіскації в Януковича«Межигір'я» буде піднято на прапориопозиції. Я особисто не уявляю картини,як пенсіонер Янукович їздитиме гольф-полемна електромобілі або кататиме онуківна яхті. А ви?

Сергій ЛЕЩЕНКО 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини