MENU

«Свой голос я отдаю за Арсения Яценюка», - Юлия Тимошенко

1920 3

  

Сьогодніваш перший робочий день у ВерховнійРаді нового скликання. Ви доклалинадзусилля для того, щоб після виборівз’явилася можливість відправитиавторитаризм у небуття, ви отримали навиборах достойний результат, кращий,ніж партія «Наша Україна» в 2002 році приповній консолідації демократичних тапроукраїнських сил. Такий результатзаслуговує на повагу.

  

Я вдячна всім вам, вашимкомандам, а особливо мажоритарнимдепутатам, за отриманий результат напарламентських виборах. Окремі тепліслова мені хотілося б сказати АрсеніюЯценюку, який сильно та професійнопрацював номером один парламентськогопартійного списку, та ОлександруТурчинову, який витягнув на своїх плечахкерівництво виборчим штабом, незважаючина непростий стан здоров’я. Всі ви —бійці, перевірені часом та складнимивипробуваннями. Ваш результат на виборахзараз намагаються критикувати тапринижувати. Як правило, це роблять ті,хто або ні до чого не здатен сам, абодосягає свого нечесним, шахрайськимшляхом. Я ж вам ще раз дякую за досягнутийрезультат.

 

Але сьогоднішній деньне став точкою нового політичноговідліку для України. Цей день ставпродовженням стрімкого зсуву Українив безодню неодиктатури. Сімдесятвідсотків українців не підтрималиправлячу родину та її приватну партію,але це в нових українських реаліяхнічого не означає. Вже очевидно, щовладна група по-шулерськи створить своюбільшість та продовжить принижуватиУкраїну та українців. Це означає, що всядемократична опозиція де-факто програлавибори, і мені немає з чим всіх нассьогодні вітати. Ми зобов’язані булипередбачити всі технології обману таполітичної корупції, на які робиластавку під час виборів влада, та запобігтиїх реалізації. Саме так робиться сильната переможна політика, але ми не змоглиїї зробити. Я кажу «ми», бо не знімаю зсебе відповідальності за наш спільнийпрограш.

 

Поки Янукович при владі,чесних виборів у країні не буде. Янукович і чесні вибори — речі не сумісні. Цеперше, що ми зобов’язані були врахуватипри підготовці до виборчої кампанії.Нам потрібно було не проголошуватимантри про чесні вибори (хіба ж ми незнали, з ким маємо справу?), а зробитиреєстр всіх технологій фальсифікаціївиборів, які готувала правляча партія,і для кожної складової цих неподобстврозробити та втілити в життя такізапобіжники, які б надійно спрацювалипроти спотворення результатів виборів.Ми цього вчасно не зробили, але боротьбапроти режиму продовжується. Треба заразпочати підготовку до наступних виборівз аналізу всіх методів фальсифікації,які застосовує Партія регіонів, та зрозробки дієвої протиотрути. Я з вамипрацюватиму з цього питання, бо знаюрецепти боротьби з цією нечистою наруку силою.

 

Який би закон пропарламентські або президентські виборине прийняв цей режим, для збереженнявлади вони будуть на кожних наступнихвиборах влаштовувати «бої без правил»та використовувати будь-яку зброю, втому числі недопустиму міжнароднимистандартами, честю та порядністю. Це неозначає, що нам не потрібно вдосконалювативиборче законодавство. Потрібно. Я прошунашу фракцію очолити розробку таприйняття нового Виборчого Кодексу танегайно ініціювати скасування законупро вибори до Верховної Ради за змішаноюсистемою (те, що ми допустили поверненнямажоритарної складової, є нашоюстратегічною помилкою, і її требавиправляти).

 

Але, одночасно зприйняттям нового виборчого законодавства,вже зараз потрібно замінити всіх слабкихта продажних керівників партійнихструктур від дільниці до області тарозпочати мобілізацію мініармії накожній дільниці з ідеологічно міцнихта організаційно здібних людей, якізможуть протистояти «бою без правил»на наступних виборах. Я не обмовилася,що роботу треба розпочати негайно. Якщоми на наступних виборах ПрезидентаУкраїни, саме ми, не зупинимо розвитоккорумпованої неодиктатури, то будемонести персональну відповідальність запровал позитивного розвитку України.

 

Так, у нас були стратегічніпомилки під час парламентської виборчоїкампанії, і ми їх будемо негайновиправляти, але ми в той же час змоглипобудувати головну основу наших майбутніхперемог — це наша стратегічна єдність.

 

«Батьківщина», «Фронтзмін», «Народний Рух України», «Народнасамооборона», «Партія реформи і порядок»,«Громадянська позиція», «За Україну»,«Європейський вибір» — всі ми сьогодніодна команда, і це допомогло нам бутисильнішими за інших, отримати кращуякість опозиційної політики. Нашаєдність — це головне, що є у країни, щоє у всіх нас. Не зруйнуйте це Божеблагословення, не допустіть розділенняфракції «Батьківщина» на дві або більшепарламентських команд. Дозволитероз’єднання «Батьківщини» на різніфракції — потім, на наступних етапах,розкладетеся на молекули та атоми ізникнете, як хмара в ясному небі. Ви малимудрість та силу об’єднатися, майтетерпіння, повагу один до одного, здатністьзнаходити порозуміння щодня в самихскладних ситуаціях для того, щобпереплавити нашу поки що рихлу єдністьв моноліт з демократичними принципамита здатністю допомогти своїй країні. Якатегорично виступаю за єдність тазміцнення фракції «Батьківщина», ібудь-яку спробу розірвати її на шматкисприйматиму як зраду нашої спільноїсправи, як диверсію проти вибору людей.Я знаю, що до нашого об’єднання у насбула складна історія стосунків. Буловсе… Різне… Але я хочу порадити вамвчинити так, як зробили ми з Арсенієм,коли в перший раз зустрілися на побаченніу в’язниці. Ми обнялися та вибачилисяодин перед одним за всі попередні образита непорозуміння. Вибачилися щиро, зглибоким та усвідомленим каяттям, ісаме це зробило нас остаточно непохитноюміцною командою. Армія, в якій бійцістріляють один в одного або розставляютьодин для одного приховані міни, — вжемертва та переможена. Пробачте одинодному все, зрозумійте та прийміть своїхнових колег з усіма їх добрими та слабкимиякостями і станьте непереможними. Я тежзараз хочу вибачитися перед кожним звас за кожне різке слово або минулепротистояння, якщо воно було між нами.Я хочу вірити, що головне в нашому житті— це жертовне служіння людям, своїйкраїні, а не дріб’язкові амбіції таінтриги. Не має значення, хто і які посадиобійматиме в комітетах та фракції — целише посади. Головне — нарешті виправдатидовіру українців, які, може, останнійраз переступили через розчарування тазневіру в політиків усіх кольорів іпопри все привели вас до Парламенту.Цінуйте це, а коли будете готовіпсихологічно та організаційно —об’єднайтеся в єдину партію. Я цей крокобов’язково підтримаю.

 

Зараз обговорюєтьсякандидатура на посаду голови фракції.Я переконана, що обрання відбудетьсядемократично, відкрито та конкурентно.Я теж хочу взяти участь у цьому голосуванні.Мій голос я віддаю за Арсенія Яценюка,бо переконана, що він як № 1 в партійномусписку має моральне право очолитикоманду в Парламенті. Я довіряю йому тавизнаю його сильні лідерські якості.Знаю, він не схибить і не зрадить нашусправу, бо життя нас з ним багато чомунавчило. Я також вважаю, що його партнерому цій роботі буде Олександр Турчинов,який і далі продовжить вести до перемогипартію «Батьківщина».

 

Зробіть все можливе,щоб наша команда негайно завершилапублічну дискусію про розподіл місцьдля сидіння в новому Парламенті, портфелівта посад у комітетах та фракції, квартирта готельних номерів. Я спостерігаю всеце як телеглядач і можу вам сказати, щов країні це викликає просто роздратуваннята розпач. Нескінченно критикуватизграю, яка окопалася в президентськихта урядових пенатах, — безперспективно.Люди краще за опозицію знають цінуправлячій партії та її, якщо можна таксказати, лідеру. Наша команда зобов’язаначітко і зрозуміло для суспільствапредставити план відродження Українита повернення справедливості в усіх їїпроявах. Цей план не буде альтернативним,він, цей план, буде єдиним, бо діючийПрезидент і уряд чим би не займалися —виходить LNG-термінал.

 

Проведіть у ВерховнійРаді України нового скликання публічнета об’єднавче скасування всіх антилюдськихта антиукраїнських законів, які Чечетоввідмахав у минулому скликанні.

 

Поверніть державістратегічну власність через скасуванняабсурдних парламентських рішень.

 

Ліквідуйте монополії,штучно створені українською олігархією.Монополії, які виснажують нашу економікута економічно вбивають українськіродини. Замість цього всього мотлоху,скасування якого ви доб’єтеся, наполягайтена прийнятті наших, підготовленихзаздалегідь, законів, розроблених наоснові європейських цінностей таєвропейських стандартів.

 

Я впевнена, ви це зможете.Але для успішності всіх наступних дійє ще одна ключова умова — створеннястійкої, добре скоординованої опозиційноїкоаліції у Верховній Раді України новогоскликання з партіями «Свобода» та«УДАР».

 

Я звертаюся до вас зпропозицією невідкладно розпочатипереговорний процес зі «Свободою» та«УДАРом», створити з ними координаційнураду, узгодити спільний порядок деннийта чітко дотримуватися всіх досягнутихдомовленостей. Партії «Свобода» та«УДАР» — наші друзі, наші союзники, нашаспільна цілісна армія в боротьбі протизла. Я вважаю доцільним підписати міжтрьома опозиційними силами, крім угодипро коаліцію, щось на кшталт деклараціїпро порозуміння, де визначити засадинашого непоборювання та непротистояння.Треба зрозуміти та публічно визнати,що тільки щира співпраця та коаліційнаєдність трьох опозиційних сил —«Батьківщини», «Свободи» та «УДАРу» —дає шанс на звільнення країни відокупантів, від клептократії.

 

Давайте спробуємо,бодай один раз за всі часи незалежності,об’єднати всі проукраїнські, демократичнісили без поборювання та зайвої агресивноїметушні, без підкилимних тумаків таподвійних стандартів.

 

Хочу зазначити ще одне,після ревізії Конституції України Януковичем, більше не існує конституційноговизначення правлячої коаліції, але всі,хто проголосують за кандидатуруПрем’єр-міністра, бюджет де-факто істануть правлячою коаліцією, візьмутьна себе всю відповідальність за стансправ в країні.

 

І останнє — ідіть долюдей, спілкуйтеся з ними на їх території,дивлячись їм у вічі, облиште ці ганебні,принизливі, замовні політичні ток-шоу— вони не повернуть і не зміцнять довірулюдей до вас, до політиків, а зараз самеце є визначальним. Українці мусять васзрозуміти, повірити вам, прийняти вассерцем і піти за вами. Тільки тоді визможете справді стати обраними відБатьківщини без лапок, в прямому значенніцього слова.

 

Зрозумівши та підтримавшиукраїнців, ви зможете змінити все,поставити все на свої розумні місця.

 

Будьте сильними, впишітьсвої імена в найкращі сторінки українськоїісторії.

 

Моя підтримка з вами.

 

Юлія Тимошенко

 

Юлия ТИМОШЕНКО 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини