MENU

Подарки депутатам на первое заседание Верховной Рады стоили 100 тысяч гривен

429 0

 Депутати Верховної Ради отримали від нас з вами невеликий подарунок.

 
Коли минулого тижня вони здавали підписані тексти присяги співробітникам апарату парламенту, то отримували від них сині поліетиленові пакети.
 
Вміст цих пакунків оприлюднила у себе на фейсбуці депутат Тетяна Донець. Як виявилося, коштом бюджету новообраних нардепів ощасливили щоденником, телефонною алфавітною книгою, планінгом – все з логотипом Верховної Ради, а також папкою та ручкою.
 
Я маю сумнів, що депутати реально користуються цим добром. Наприклад, складно уявити людину, яка в наш час записує номери в телефонну книгу.
 
Але набагато цікавіше інше – невже депутат не міг власним коштом придбати собі блокнот і ручку, якщо він цього потребував? Здається, депутатських доходів (14 тисяч зарплати плюс 17 тисяч 500 гривень депутатських щомісяця) має на це вистачати.
 
Це була лірика. А тепер статистика. Я надіслав запит до апарату Верховної Ради, де повідомили, що на ці подарунки депутатам витратили 100 тисяч гривень.
 
«Загальна вартість наборів, виданих народним депутатам України сьомого скликання у складі ділового щоденника, планінга, книги алфавітної, папки для документів, кулькової ручки та пакета поліетиленового, склала 97 902,00 грн», – ідеться у листі керівника апарату Зайчука.
 
Хтось може сказати, що 100 тисяч гривень – це не так багато. Але куди їх краще витратити – не депутатський непотріб чи порятунок людських життів?
 
Зараз у фейсбуці іде кампанія проекту "Таблеточки" http://www.facebook.com/tabletochki зі збору 65 тисяч гривень для придбання реагентів раннього діагностування онкогематологічних захворювань у дітей та пошуку донорів кісткового мозку.
 
65 тисяч – це в півтора рази менше, ніж було витрачено на нікому непотрібні депутатські подарунки з нагоди відкриття сьомого скликання.
 
100 тисяч – це крапля в морі абсурдних депутатських видатків. З року в рік до бюджету владають 1 700 гривень на кожного депутата за користування «Залами офіційних делегацій» в аеропортах – тільки щоб обранець міг окремо від громадян дістатися до трапу. З року в рік депутати фінансують на десятки мільйонів гривень газету «Голос України» та журнал «Віче», існування яких в епоху інтернету – це просто марнотратство. З року в рік депутатів забезпечують безкоштовними квитками на літак, користуватися яким можна нескінченну кількість разів.
 

Відмовитися від цього – елементарно. Просто не голосувати за ці статті в кошторисі Верховної Ради на наступний рік. Але обрізати депутатів у видатках можуть тільки самі депутати.

 
 

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини