MENU

Министерство доходов и сборов будет собирать подати, как во времена феодалов

897 2

Холоднийнедільний вечір. В Межигірськомупалаці Княжому в 16 верстах од Києва, вверх по Дніпру, десь мінус 20 градусівзгідно Цельсія. За містом завждипрохолодніше. Зимно. Бр-р-р... Януковичвизначається зі складом нового Кабміну.І серце його зігрівається... Сімейнещастя - найголовніше у житті.


Вже 130 роківв Барселоні будують Саграда Фамілія запроектом Антоніо Гауді - величезнийСобор Святого Сімейства. Рік у рік,цеглина за цеглиною - зростає його велич.


Янукович будує свій«собор святого сімейства»: політичнийхрам однієї родини. День у день, міністрза міністром.


Новий склад Кабмінучітко показав - «святе сімействоЯнуковича» цементується якнайвпливовіша група впливу в країні.Family rules: Арбузов, Присяжнюк, Захарченко,Клименко, Ставицький, Проскуряков. Єпідстави вважати, що Королевська тежназначена волею Сім'ї, але про це потім.


Якщо донедавна першийвіце-прем'єр був більшою мірою весільнимгенералом, то тепер ця посада сталаключовою. Ясно, що зміни робляться персональнопід Сергія Арбузова. Відтепер вінвідповідатиме за забезпечення виконаннязавдань і повноважень у сферах аграрноїполітики та продовольства, економічногорозвитку, торгівлі, соціальної політики,фінансів, доходів і зборів.


А для Олександра Клименкастворили надзвичайно цікаву посадуміністра доходів і зборів, об'єднавшидві дуже жирні структури: податкову імитну служби. Правда, символічно назва?Доходи і збори. Що ще треба для сімейногощастя? Що ще так палко і водночас ніжногрітиме холодними зимовими вечорамисерце межигірського владики. Наче давнімкнязям збирали данину почесні вассали,наближені до Сім'ї. Неофедалізм чистоїводи - тренд українського сьогодення.


Щодо найекзотичнішогопризначення цього уряду, яке викликало,здається, більший резонанс, ніж самКабмін. Надмірні любителі коспірології,вочевидь, будуть заявляти, що це Князьнавмисно назначив Королеву міністромсоціальної політики з метою громовідводу- аби відволікти увагу від решти кадровихпризначень. Наївні. Янукович мислитьвідповідно до більш прагматичнимикритеріїв. Себто це теж домовленість зоднією з груп впливу. Інтрига у тому: зякою?


Перша думка - Ахметов- швидше всього, помилкова. Адже інвестованіним у цей політичний проект мільйони(ймовірніше - десятки мільйонів) доларівсебе абсолютно не виправдали. Є думка,що лобіював Королевську саме Ахметов,начебто вважає її тепер своєю людиноюі через неї як новопризначеного міністравирішуватиме свої питання. Однак, якщоце правда, чому б йому не назначитикогось більш ручного, а не міліонщицюКоролевську, яка, крім того є публічнимполітиком, хоч і невдалого зразка?


Цілком можливо, що запризначенням Королевської стоїть неАхметов, а хтось інший. Може бути, Сім'я.Sagrada Familia розростається різними шляхами.Тим більше, що у новому уряді згіднорозподілу повноважень між віце-прем'єрамиКоролевська буде підлеглою Арбузова -саме йому віддали в тому числі кураторствонад Мінсоцполітики.


Мені видається, у кожноїлюдини з політичними амбіціями є шанссебе реалізувати. Головне - правильнознайти свою нішу. Фатальною помилкоюКоролевської був вихід у 2005 році з Партіїрегіонів, від якої вона була депутатшоюЛуганської обласної ради і активноюучасницею сеператистського з'їзду уСіверськодонецьку. Серед регіоналівКоролевська виглядає гармонійною. Черезсім років вона виправляє свою помилку.Тільки от грошей, біда яка, витраченихна вибори, ніхто не поверне... Чи відіб'єфінансові втрати на, здавалося б, цікавійу цьому плані посаді Міністра соціальноїполітики? Думаю, ні. Всі фінансові потокиздебільшого будуть впадати у ріку Стікс,всі береги якої контролюватиме SagradaFamilia de Yanukovych.


Чудеса та й годі: кудизникли у Кабміні люди Клюєва? Схоже,немає жодного.


Чи то впав в немилістьвладики межигірського? Чи то отримає увідкуп посади у Верховній Раді? Деньзавтрашній розкаже нам істину голосуваннямза парламентські комітети.


Кумедно, що інтригазберігається над, прости Господи,міністерством культури. Навіть, якщона момент публікації цих рядків главумінкульту назначили, все одне, питання,на диво, затягнулося у часі. Здавалосяб, найбільш злиденна порівняно посадау Кабміні, а найдовше зберігаєтьсяінтрига?


А я б її взагаліліквідував. Як взагалі можна культуруадмініструвати?


У «святого сімейства»свої відповіді на всі ці питання.




Андрій ЛОЗОВИЙ 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини