MENU

«Регионалы» скупают голоса за «Валютный налог». $500 тыс. за «тушку»

1339 1

  

Вже декількаскликань Верховної ради нікого не дивує,що депутатам платять за голосуванням.І навіть величезні цифри за одіозніпроекти, на кшталт мовного, чи ратифікуваннягазових угод нікого не лякають.

Великакількість депутатів приймає ці гроші,адже після пари таких раз можна закінчуватипрацювати до кінця життя.

Але останняситуація, здається, не лізе ні в яківорота. За словами наших джерел у НБУта ВР, регіонали пропонують за голоспідтримки законопроекту «Про 10% валютнийзбір» по 500 тисяч доларів.

Опустиморозмови про корупцію та мораль, з цимвсе давно все ясно.

Виникає іншепитання. «Де точка прибутковості?».Тобто, якщо платять за лобістськийзакон, чи політичний, зрозуміло, що тойхто платять – планує відбити своїінвестиції. Just business.

Але ця ситуаціявже пахне маразмом. Допустимо, що «сім'я»планує перевезти весь готівковий риноку власні конвертаційні центри. Тоді бтака скупка голосів мала б економічнийзміст. Але фокус в тому, що для монополізаціїринку не потрібно проводити такий закончерез парламент.

До речі, якщо якийсьдепутат візьме (а візьмуть, повірте)гроші за свій голос, він зможе не тількипокласти ці кошти на депозит і жити навідсотки, а ще й отримає додатковийзаробіток. Відкриє, наприклад, громадськуприймальну на інститутській, куди незможе прийти податкова чи прокуратура,і міняти долари на гривню і назад всімохочим.

Якщо б депутати хотілипоповнити грошима ПФ, то можна було бпросто цю суму (скільки там голосів невистачає – 50? Тоді це 25 мільйонів доларів)– перевести напряму до ПФ. За такийблагодійний внесок, думаю, набралосьби 226 голосів «за».

Впливати на курсгривні? Не смішіть. Просто 90% ринкуперейде в тінь. Навіть, коли напередоднівиборів гривня дешевшала до 6,22 за доларі в банках був дефіцит валюти, на чорномуринку її спокійно можна було придбати.

Такот, питання залишається відкритим. Якийсенс у такій вартості законопроекту?Чи грошей настільки забагато, що можнабудь-яку навіть законодавчу дурницюкупити.

  

Євген ШПИТКО 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини