MENU

ТОП-7 новогодних мифов об алкоголе

617 0

ТОП-7 новогодних мифов об алкоголе

1. Алкоголь - харчовий продукт. Харчовим може називатися продукт, що містить білки, жири, вуглеводи, мінеральні речовини або вітаміни. При цьому, не містить шкідливих домішок у значній кількості.


Алкоголь же є отрутою у будь-якій дозі, і наш організм його не потребує.

У Медичній Енциклопедії 1961 року чітко визначено: «алкоголь відноситься до наркотичних отрут». Такі документи, як ГОСТ 1972, 1982 рр. дають визначення: «алкоголь відноситься до сильнодіючих наркотиків». ГОСТ 1993 року вже не має цього формулювання, але це не означає, що за 20 років змінилися хімічні властивості етилового спирту або біологічні особливості людини. Просто ця зміна відбиває поворот до інтенсивнішої політики споювання населення.

2. Алкоголь знімає стрес і веселить.

Алкоголь створює лише ілюзію зняття напруги. Насправді ж, напруга у мозку та в усій нервовій системі зберігається, і коли проходить хміль, напруга виявляється ще більшою, ніж до прийняття алкоголю. Стрес на якийсь час «заганяється в кут». Потім «виходить з тіні», і знову починає терзати людину.

А «п’яні веселощі» - це перша стадія збудження, яка спостерігається при вживанні інших наркотичних засобів (ефіру, хлороформу та ін.), які по своїй дії тотожні алкоголю, і які - так само, як алкоголь - відносяться до наркотиків.

Замість відпочинку нервової системи, ми її пригноблюємо з усіма витікаючими наслідками (головний біль, апатія, розбитість, небажання працювати і так далі), що ніколи не спостерігається при тверезих веселощах.

3. Алкоголь сприяє спілкуванню, знімаючи скутість.

Прийнято вважати, що алкоголь знижує психологічні і соціальні перешкоди у спілкуванні.

Дійсно, у стані алкогольного одурманення людина стає занадто відвертою і товариською, легковажною, втрачає здатність точно оцінювати все, що її оточує, перестає помічати небезпеку.

Але надмірна жвавість, жестикуляція і хвастощі - це всього-на-всього наслідок зниження контролю над емоціями і поведінкою. Людина під дією алкоголю не соромиться вести себе непристойно, може виражатися нецензурно при жінках і дітях.

Тобто, алкоголь не сприяє спілкуванню, а просто робить його більш примітивним.

4. Алкоголь підвищує потенцію.

«Алкоголь розпалює наші бажання і зменшує наші можливості» - писав Шекспір.

Під впливом алкоголю людина може відчути ілюзію сексуальної сили, проте, сама потенція, навпаки, знижується. Тому що алкоголь знижує біологічну складову - рівень статевих гормонів, а також руйнує соціальний, культурний, моральний і духовний компоненти, що входять у структуру потреб продовження роду.

Медики говорять, що після кількох років споживання алкоголю, його дію на статеву систему чоловіка можна виявити навіть при звичайному медогляді. Ще у минулому столітті помітили, що статеві органи таких чоловіків середнього віку стають такими, як у людей похилого віку.

Особливо помітні зміни в гірший бік, якщо чоловік почав випивати у віці до 20-ти років, тому що незріла статева система більш чутлива до такої отрути.

5. Алкоголь зігріває, допомагаючи подолати холод.


Нам варто знати, що під впливом алкоголю у людини незабаром настає параліч шкірних судин. Вони розширюються, і приток крові до поверхні тіла збільшується. Людині здається, що вона зігрілася, але це - лише ілюзія. Нагрівається тільки шкіра, яка швидко віддає отримане тепло. Температура ж тіла, як показують численні виміри, знижується.

До того ж, організм під впливом алкоголю втрачає свою нормальну чутливість до холоду, і шкіра перестає відповідати на його дію стискуванням своїх кровоносних судин. Тому люди, що перед виходом на вулицю прийняли алкоголь, так легко піддаються простудним захворюванням. А деякі замерзають насмерть.

6. Шкоди завдають тільки сурогати, а «якісний» алкоголь - нешкідливий.

Шкоду від усіх алкогольних виробів люди отримують через етиловий спирт, а не різні домішки, що входять до складу багатьох сурогатів.

Сам по собі етанол - токсична речовина, й одномоментний прийом 400 гр. навіть «найякіснішого» спирту є смертельною дозою для більшості людей.

Фахівці, які вивчають отруєння алкоголем, стверджують, що лише 6% негативної дії на здоров’я викликано шкідливими домішками, наявними у фальсифікованій горілці. Інші 94% шкоди наносить саме етиловий спирт, наявний, природно, у будь-якій, навіть «найчистішій» та «найякіснішій» горілці.

7. Шкідливе тільки «зловживання» алкоголем, а «культурне» вживання нешкідливе.

Використання по відношенню до алкоголю терміну «зловживання» - помилкове і неправомочне. Якщо є зловживання, то мається на увазі, що є вживання не на зло, а на добро, тобто корисне вживання. Але відносно алкоголю такого вживання немає, як немає і вживання нешкідливого.

Будь-яка доза алкоголю шкідлива. Справа лише у ступені шкоди.

А значить будь-яке вживання алкоголю є зловживанням, тому правильно говорити «отруюватися алкоголем» (пивом, шампанським, вином, горілкою і т.д.) або «не отруюватися алкоголем».

Зрозуміло, що пропаганда можливості «культурного», «помірного» споживання алкогольних виробів дезорієнтує суспільство, завдаючи йому величезної шкоди.

Міцного Вам здоров’я, веселих свят і вдалого 2013-го року!

 Марина БУРМАКА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини