MENU

Королевская станет «козлом отпущения» у «регионалов» - мнение

1570 1

  

Фактично ці цифридодатково засвідчили той стан речей,що нині існує, а саме – те, що в Українішаленими темпами зростають зарплатніборги. І якщо досі подібні заявиможновладці могли б назвати порожнімисловами, то вже після звіту Держстатустверджувати, що в країні «пануєстабільність» буде відвертою брехнею.Адже офіційні цифри говорять самі засебе.


Так, у груднімісяці порівняно з листопадом 2012 рокузаборгованість зросла більше ніж на 50мільйонів гривень і станом на 1 груднясклала близько 950 мільйонів гривень.Тобто виходить, що лише за місяць боргиіз заробітної плати зросли на 6 %.  Аце - занадто стрімка динаміка. Зокрема,за останній місяць зарплатні борги утранспортній сфері збільшилися на 60%,у сфері охорони здоров’я – на 70%, усі жантирекорди побила сфера освіти – тутборги перед працівниками зросли аж на111%. 


Загалом заборгованістьіснує перед  132 тисячами працівниками.Із них в Донецькій області не отримализарплату 18 тисяч чоловік, в Луганській– 10 тисяч та майже 30 тисяч в Харківській.І це не звичайні цифри, це - живі люди,які нині не мають коштів на життя, тихкоштів, які вони заробили чесної працею.


На жаль,покращення в цьому питанні найближчимчасом очікувати не варто, навпаки - всейде то того, що заборгованість лишезростатиме. Так, із загальної сумининішньої заборгованості із зарплатиблизько 530 мільйонів гривень припадаютьна сферу промисловості.  А тут –жодних «рожевих» прогнозів.Адже промвиробництво у листопадіцього року скоротилося на 3,7%у порівнянні з листопадом 2011 рокуі ця від'ємна динаміка з місяця у місяцьпродовжує зростати.


А от найцікавішим є те,кому саме чинна влада доручила вирішуватицю проблему. Нею займатиметьсяновопризначений Міністр соціальноїполітики – Наталія Королевська. Більшетого, вона вже отримала доручення відПрем'єр-міністр України контролюватипитання виплати заробітної платиукраїнцям. Інакше як відвертою іронієюз боку влади це назвати не можна. Вартолише згадати нещодавню заяву лідерафракції Партії регіонів ОлександраЄфремова, який публічно повідомив, щотепер у Королевської є можливістьреалізувати свої передвиборчі обіцянки,зокрема, забезпечити українцям зарплатив 1000 євро. Цілком зрозуміло, що втілитинині їх у життя – нереально. А все, чогопрагне добитися чинна влада призначенням Королевської міністром – це виставитиїї цапом-відбувайлом. І все би нічого,якби в цій політичній грі не булизав’язані інтереси всіх українців. Аце задорога ціна.

 

Павло ПЕРЕНКО 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини