MENU

Глухое село на Тернопольщине рекламируют с помощью скульптур

440 0

Кілька кілометрівдороги. Глухе село на Тернопільщині.Назва відповідає розташуванню. Населенийпункт називається Чагарі. У середньовіччітут справді були непрохідні чагарники.Але люди їх розчистили і почали тутжити. Поряд навіть проходив торговийшлях з Волині у Молдову та Румунію. Нинітут вісім десятків дворів і всього 250мешканців. 

 


З одного боку селазупинка у вигляді дідка-гриба. Під йогошапкою вмостилися хлопець та дівчина.У них можна впізнати Мавку та Лукаша,героїв твору Лесі Українки. 

 


З іншого боку селасидить жаба в оточенні риб та лебедів.А сом навіть капелюха зняв, вітаючигостей. Ця скульптура стоїть біля озера.А маленьке жабеня тримає п’ять копійок,символ достатку

 


Як не дивно, але з цьогоглухого села планується зробити курорт.У планах будівництво відпочинковогокомплексу із сучасною інфраструктурою,справжніми замками, концертними залами,каскадом ставів для купання та розведеннярізних видів риб. 

 


Окультурює село МихайлоМацієвський. Він родом з Чагарів і самейому належить ідея прикрасити селоскульптурами. Цю ідею реалізував йогодруг, скульптор Олексій Степанов. 

 

 

Якщо буде оголошеноконкурс на найбільш креативний вказівникнаселеного пункту або зупинки, тоЧагарям, однозначно, гарантоване першемісце. 

 

Володимир ГОРКОВЕНКО 




Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини