MENU

На фоне общей бедности в стране стал резонансным вопрос депутатских льгот — Гриценко

464 2

Сьогодні сайти зарясніли повідомленнями про відмову окремих депутатів від депутатських пільг. 
 
Сповіщають, що Арсеній Яценюк відмовився від 80% надбавки голові фракції, а Ганна Герман - від матеріальної допомоги, санаторного лікування і житла за рахунок ВР. 
 
На фоні загальної бідності в країні питання депутатських пільг стало резонансним і викликає справедливе збурення у суспільстві. 
 
Це питання мала б системно вирішити Рада - прийняттям відповідного закону. Водночас щоб прийняти закон, потрібна більшість - опозиція (меншість) цього не зробить.
 
Але - і за відсутності закону про скасування пільг депутат може від них відмовитися, ніхто ж не змушує їх отримувати, правда?
 
Відтак, звітую: за 5 років роботи у парламенті я жодного разу (1) не отримував матеріальної допомоги - письмово від неї відмовлявся; (2) не користувався ніякими спецсанаторіями ВР - відпочивав в інших місцях і за власний рахунок; (3) не звертався за медичною допомогою до «Феофанії» чи інших спецзакладів, закріплених за ВР - лікувався в інших установах і за власний рахунок; (4) не отримував ні житла, ні грошової компенсації за рахунок ВР... Отримував зарплату і того нам вистачало.
 

І наостанок, я робив це тихо й спокійно, без гучних заяв і галасу в пресі. Тоді - коли із 450 депутатів від пільг відмовлялися лише семеро (це потім вияснили журналісти). Тоді - коли інші депутати, в тому числі хто зараз поширює повідомлення через прес-служби, тихенько користувалися отими пільгами...

 

 

Анатолій ГРИЦЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини