MENU

Дороги Киева будут поливать китайской кислотой

612 0

З 21 січня  ЗМІ почали масово писати про те, що міська влада Києва хоче поливати дорогим оцтом. За словами  генерального директора «Київавтодору» Георгія Глинського компанія  веде переговори з однією харківською компанією щодо придбання цього реагенту. «За своїм складом він чимось схожий на оцет. Ми зможемо застосовувати його на київських вулицях за допомогою поливальних машин. Однак перед цим їх доведеться трохи перепрограмувати»,- зазначив він.

Як стало відомо, основу для реагенту закуповують у Росії, яка у свою чергу перекуповує її в Китаї. Основним компонентом такого реагенту є оцтова кислота. Поверхня, оброблена цим розчином, видає характерний запах.

«Реагент наноситься при температурі від -2 і до -40 градусів за Цельсієм. У порівнянні з сіллю цей реагент екологічно чистий і не завдає шкоди техніці, взуттю та рослинам», - повідомив представник компанії.

 У той же час, експерти вважають, що через даний реагент можуть страждати алергіки, а також псуватися взуття та покришки автомобілів. 

Варто задати запитання, для чого по середині сезона замінювати досить дешеву сіль таким дорогим розчином. Невже всю розікрали не дочекавшись закінчення «слизького» сезону.

 

 

 

 

 Yulya OSTAPOVICH


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини