MENU

Депутаты, которые поддерживают сдачу украинской ГТС попадут на мусорку истории

1164 2

Учора Facebook-рух «Ми - Європейці» провів біля стін Верховної Ради акцію проти ухвалення урядового законопроекту про реформування нафтогазового комплексу, який потрібен владі для передачі української газотранспортної системи в управління консорціуму, де головне право голосу матиме російська сторона.

 

Ми закликали депутатів замислитися над майбутнім країни, адже ГТС, її можливості та прибутки є надважливим ресурсом не тільки для нинішніх, але й для наступних поколінь українців. Тих народних обранців, що готові підтримати здачу труби, чекає інша труба - політична. Вони вилетять через неї на звалище історії, що ми й продемонстрували у своєму перфомансі. 


Так сталося, що доля української ГТС сьогодні нерозривно пов'язана із зовнішньополітичним вектором та навіть цивілізаційним вибором України. Адже за останні роки наша держава зробила кілька важливих кроків в напрямку енергетичної інтеграції із Европейським Союзом, головним з яких стало входження України до  Європейського Енергетичного співтовариства в лютому минулого року.

 

Створення консорціуму із російським "Газпромом" напряму суперечитиме принципам цієї організації, метою якої є боротьба з монополізмом на енергоринку у всіх проявах – постачання, транзиту і збуту енергоресурсів. Третій енергопакет ЄС, який українська влада забов'язалася запровадити до 2015 року, передбачає, що компанія-видобувальник газу не може володіти транзитними мережами. Таким чином,  віддавши свою ГТС в користування консорціуму із російським газовим монополістом, Україна порушить взяті на себе міжнародні забов'язання, що унеможливіть євроінтеграцію нашої держави.

 

Замість того, щоб демонополізувати внутрішній газовий ринок, диверсифікувати газопостачання та втілювати технології енергозбереження, українська влада готується піти найпростішим для неї шляхом: віддати "Газпрому" в обмін на зниження ціни блакитного палива стратегічний національний ресурс  - найбільшу в Європі газотранспортну систему.   

Будь-які зміни форми власності та управління ГТС можливі лише за обґрунтованої необхідності та на вигідних для України умовах. Найоптимальнішим варіантом є створення консорціуму за участі європейських споживачів газу, які зацікавлені у використанні саме українського газогону для транзиту російського газу, а не у будівництві обхідних маршрутів. Передача ж ГТС в управління російській монополії  дозволить "Газпрому" втсановити ціновий диктат на українському внутрішньому ринку.

 

Крім того, енергетична інтеграція з Росією жодним чином не сприятиме втіленню програм енергозбереження в Україні, адже "Газпром" не зацікавлений в зменшенні обсягів закупівлі російського газу. Хоча в разі переходу від слів про енергозбереження до справи,  українському ЖКХ вистачить газу  вітчизняного видобутку. Що ж до потреб промисловості, про яку так багато говорить партія влади, то вибачте: вся промисловість знаходиться в руках великого бізнесу. То нехай в нього і болить голова про те, як зменшити витрати на газ.

Найпростіший шлях до цього: замість купівлі маєтків в Європі та футболістів в Бразилії, треба спрямовувати прибутки на модернізацію своїх заводів, які зараз спалюють в 2, 6 рази більше енергоресурсів, ніж в середньому в світі. 

 

P.s. Хоча, знаєте..... В мене відчуття, що труба та звалище історії чекає на нинішню політ "еліту" в будь-якому випадку.

 

Вікторія СВЄТЛОВА

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини