MENU

Рыбак придумывает абсурдные причины, чтобы не сзывать внеочередную сессию - Пышный

382 2


24 січня три опозиційніпарламентські фракції зібрали 158 підписівнародних депутатів та звернулися доголови Верховної Ради з конституційноювимогою скликання позачергової сесії.У відповідь на звернення опозиції спікерозвучив одна за одною дві абсурдніпричини, що на його думку унеможливлюютьпроведення такої сесії: таке скликанняобійдеться державному бюджету у 3,5 млнгривень і що частина підписів депутатівможе бути сфальсифікованою.

Нерозумію, з якої стелі взялася сума у 3,5млн гривень. Але припускаю, що цекомпенсація вартості квитків бізнес-класудля депутатів-регіоналів, щоб вонитерміново прилетіли із теплих країв напозачергову сесію.

А стосовно начебтосфальсифікованих підписів депутатів,можу сказати єдине – влада ладнавигадувати будь-які причини і тягнутичас якомога довше, аби уникнутирозслідування порушень Конституціїпри ув'язненні екс-прем'єра Юлії Тимошенкой колишнього міністра внутрішніх справЮрія Луценка.

Опозиція виконалаабсолютно всі передбачені законодавствомвимоги для зібрання позачергової сесіїВерховної Ради. Нагадаю, що відповідноКонституції та закону України проРегламент Верховної Ради, сесія повиннабути скликана спікером парламенту всемиденний термін з моменту надходженнявимоги, підкріпленої необхідною кількістюпідписів народних депутатів (мінімум150). А відлік семиденного терміну дляпана спікера почався 24 січня. Саме зцього дня на його столі лежить вимогапро скликання позачергової сесії запідписом більше ніж 150 чинних народнихдепутатів.

Пан Рибак вирішив взятисобі більш ніж добу на роздуми, перш ніжзробити першу, м'яко кажучи, слабообґрунтовану заяву про кошториспроведення позачергової сесії розмірому 3,5 млн гривень. Але вочевидь, зрозумівшиабсурдність сказаного, замість того,щоб підписати Розпорядження та виконатиКонституцію, видав навздогін не меншабсурдну заяву про можливу фальсифікаціюпідписів депутатів.

Звичайно, можнапочекати ще і послухати нові, смішні іне дуже, надумані причини длявідтермінування, але Володимир Васильовичмає усвідомити, що своїми діями стосовноблокування проведення позачерговоїсесії, припускається грубого порушенняКонституції та Регламенту України.Враховуючи поважний багаторічнийполітичний досвід та статус керівникапарламенту, в даній ситуації вінзобов'язаний керуватись не власноюсуб'єктивною думкою, або вузько партійнимінтересом, а буквою Закону України,згідно якого, обов'язок спікера парламентувиконати законну вимогу опозиції –оголосити негайно про скликанняпозачергової сесії Верховної Ради іпризначити дату.

Наостанок нагадаю,що оголошення про скликання позачерговоїсесії ВР має бути опубліковано у газеті"Голос України" не пізніш як за тридні до її відкриття із зазначеннямпитань, які пропонується на цій сесіїрозглянути. А така дата припадає напонеділок, 28 січня. Тому закликаю спікерата його радників набратися сміливості,поєднати здоровий глузд із політичноювідповідальностю та дотримуватисьКонституції.

 

Андрій Пишний


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини