MENU

«В День памяти Героев Крут я призываю общество проснуться!» - Юлия Тимошенко

954 5

Звернення Юлії Тимошенкодо Дня пам'яті Героїв Крут 

 

95 років тому кількасотень юних захисників УкраїнськоїНародної Республіки зробили самовіддануспробу зупинити армію більшовицькихзагарбників, що йшла на Київ. Більшістьіз них героїчно загинули заради того,щоби через десятиліття потому посталаУкраїнська незалежна держава. 

Сьогодні,уже в XXI столітті, нащадки цих жебільшовиків дещо модернізовані іперефарбовані – знову наступають настолицю і всю нашу державу. Наче внутрішніокупанти знищують політичних опонентів,громадських активістів, звужують простірсвободи, зупиняють європейський курсУкраїни. Державна машина працює дляоднієї мети – забезпечити своє довічнеправління. 

Ми є свідками того,як сліпе бажання одного диктатора руйнуємрію і справу багатьох поколінь, вбиваєнадію мільйонів жити в нормальнійєвропейській Україні, перетворює Українуіз недостатньо розвиненої у достатньовідсталу феодальну державу. 

Події1918 і 2013 років схожі між собою тим, щоперед нами знову лежить питання збереженняукраїнської незалежності, майбутньогонаших дітей і внуків і нашого місцясеред цивілізованих держав. Але я знаю,що все не безнадійно, як їм хотілося б.Оскільки вас неможливо приручити іпереконати в тому, що чорне – це біле,неправда – це «істина», корупція уорганах влади – це «економічнастабільність», а відсутність елементарнихсвобод і прав – це «збереженняправопорядку». 

Я знаю, що щирі,патріотично налаштовані українці зєвропейськими переконаннями – найбільшийстрах для режиму, інакше президент неходив би святити воду на річку з армієюохоронців. 

Але давайте скажемовідверто: щоб докорінно змінити ситуаціюв країні цього замало. Так, сьогоднірежим боїться навіть одиночних виступів,будь-якого прояву індивідуальногоспротиву. Але ще більше він боїтьсязагальнонаціональної солідарності імасового протесту. Це головна загрозадля влади. 

В День пам'яті ГероївКрут я закликаю суспільствопрокинутися! 

Особистий нейтралітетдо того, що відбувається в країні – цеголос за встановлення диктатури, цевтрачений шанс на європейське майбутнє,хоча би для наших дітей і онуків. 

КолисьЛев Толстой сказав, що добрих людейбільше, але зло перемагає, бо злі кращеорганізовані. Я звертаюсь до вас:організовуйтесь, дійте спільно. Творітьу Києві, в містах і селах власні малі тавеликі, колективні та індивідуальніКрути проти мафіозного режиму. 
Тількитоді, коли приклад сотень відважнихборців наслідують тисячі і сотні тисяч,коли Україна закипить багатьма вогнищамиспротиву несправедливості, тільки тодіми розімкнемо зачароване коло історії.Тільки так ми виборемо право на справдівільну європейську Україну. 

Язнаю, що українці найбільше цінуютьсвободу і правду, люблять Україну і недадуть нікому її знищити! 

СлаваУкраїні! 

Ваша Юлія Тимошенко

Юлия Тимошенко



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини