MENU

«Беркут» не дал поставить на Януковиче точку

1310 2

Сьогодні активісти ЧорКому, КВП та просто небайдужі люди проводили на Банковій акцію на підтримку сумських політв’язнів, які отримали реальні терміни позбавлення волі за сукупністю різних епізодів, але один із хлопців - виключно за графіті з портретом людини, схожої на діючого президента, з червоною цяткою на лобі.

Напередодні міліція попереджала активістів, що провести акцію не дасть. Через це мені довелося йти на Банкову разом з ними - щоб не "поприймали" на підході.

На Банковій - натовп журналістів. Відома особистість, заступник начальника Печерського райвідділу з питань громадського порядку Володимир Стахович Соцький попереджає, що ніяких плакатів, які ганьблять чиюсь честь та гідність, бути не повинно. Мар’ян Ощановський, який подавав заявку на акцію, повідомляє, що все буде у рамках закону.

Наступний крок - активістів не підпускають ближче ніж на 100 метрів до Адміністрації президента, хоча у їхній заявці вказано саме її адресу. Пан Соцький каже, що якщо їх щось не влаштовує, можуть подати на нього до суду. Недопуск ближче до будівлі аргументує "роботою державної установи".
Мар’ян сперечається з ним, але Микола Коханівський радить починати акцію. Виступає, як завжди гостро - каже про те, що вся Україна мріє, коли Янукович здохне, і якщо знайдеться герой, то його ім’я буде увічнене. Що патріоти підтримують політв’язнів і не бояться арештів і тортур.
Все це відбувається на тлі великого банеру "Малюнок - не злочин".

Наступний промовець - письменник брат Капранов. Його промова просто блискуча - звертається до ментів, нагадує їм про долю їхнього колеги генерала Пукача, який передає їм привіт із тюрми, бо теж виконував злочинні накази. А ті, хто їх йому віддав, зараз спокійно горілку п’ють на дачі.
Скандальне графіті через червону цятку на лобі Капранов відніс до буддистсько-індуїстської міфології - там такого багато, і порадив усім дієво відстоювати свої релігійні переконання за допомогою цього зображення, і не лише в Інтернеті.
Сказав цікаву річ - що сам уперше побачив це зображення лише після того, як хлопців через нього посадили і це зображення з’явилося всюди.

Далі виступав сумський активіст Андрій Рибалко, який особисто знає засуджених і розповів деякі подробиці про них. Свій виступ закінчив тим, що пора нарешті поставити крапку на Януковичі. Після цього активісти розгорнули великий плакат із відомим трафаретом на ньому і, вочевидь, збиралися на цьому поставити червону крапку.

Але менти у цивільному акцію зірвали і замість неї провели власну акцію - публічне розірвання портрету Януковича :) Теж непогано.
Згадаємо слова Капранова. Хто б знав, що саме треба розповсюджувати в Інтернеті і малювати на стінах будинків, якби не менти і судді?

А далі почалося звичайне "приймалово". Беркут, якого на десяток активістів нагнали якусь неймовірну кількість, що свідчить про якесь клінічне боягузство Януковича, покрутив кількох активістів - Миколу Коханівського, Андрія Рибалка, Віталія Грузинова, Ігоря Гаркавенка, Олександра Мандича, Руслана Ткаченка, Віктора Загорулька. Кажуть, що Коханівського під час затримання сильно побили.
Усіх затриманих відвезли до Печерського райвідділу на Московській, 30. Зараз там мітингує група підтримки.

Активістам, як завжди, інкримінують - кому опір працівникам міліції (ст.185 Адмінкодексу), кому ст. 173 - дрібне хуліганство, яке, за версією міліції, полягало у нецензурній лайці.

Я, як завжди, знімала одночасно фото і відео, тому результат не дуже. Але основні моменти потрапили.

Частина фото - наші (Олени Білозерської та ІА "Поряд з вами"), частина надана прес-службою "Чорного Комітету".

14:55 - хлопців повезли у Печерський суд на Хрещатику. Їду туди, вочевидь, буду свідчити.

Олена БІЛОЗЕРСЬКА bilozerska

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини