MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 серпня 2015

2431 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 17 серпня

Доказ невинуватості Надії Савченко. Реконструкція бою. ВІДЕО

Адвокат української льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін продемонстрував відеодоказ її невинуватості. Реконструкція бою, який почався 17 червня (приблизно о 06:00), допоможе розібратися в подіях, що мали місце.

Війна на розрив: якою стратегію слід послуговуватися Україні

У політичних лідерів не вистачає духу, щоб публічно і прямо сказати, що непевний статус окупованої частини Сходу України це також можливість для Росії зробити процес окупації невідворотним. Непевний і нечіткий статус окупованої території це не тільки не вирішення проблеми, не просто її відкладення, а й пряме делегування її вирішення Росії, бо Україна ВЖЕ не контролює окуповану територію.

Пекар: імперське мислення має відійти в минуле разом із Російською імперією

Авжеж, він проти російської агресії, проти війни й за суверенітет України. От лиш він за права людини, за референдум у Криму й на Донбасі. І, звичайно ж, проти референдуму в Чечні й Татарстані. Сутність імперського мислення, хай навіть найінтелігентнішого, не полягає у ствердженні відсталості інших народів. Його суть у праві вирішувати за інші народи, що і як для них ліпше.

Про патріотизм, сепаратизм і втому від війни

Як на мене, сепаратизму як такого немає, існує певний задум, механізм, який інсталювали сюди, на територію України, як технологію. Десь вона спрацювала, а десь – ні. Просто в Луганську й Донецьку було більше передумов, щоби вона спрацювала, але казати про те, шо Луганськ і Донецьк – сепаратистські території, де більшість населення – сепаратисти, – це дурість, що не відповідає дійсності.

Як заощаджувати електроенергію й не дати обдурити себе шахрайськими «енергозберігальними пристроями»

Установіть двозонний лічильник електроенергії. За ним будете сплачувати удвічі менше за енергію, що використовується з 23:00 до 7:00. Це може бути, наприклад, бойлер, кондиціонер, пральна машинка або комп'ютер і майже всі прилади, якщо ведете нічний спосіб життя.

Наслідки обстрілу Красногорівки російськими окупантами. ФОТОРЕПОРТАЖ

Я маю велику надію й щиро вірю, що для більшості це буде інформацією із далекого й нереального світу війни. Що ви ніколи не стоятимете перед згарищем вашого дому, не вдихатимете гару ваших спогадів, утираючи сльози із личка вашої переполоханої дитини. Дуже сподіваюся, шо все це лишиться для вас тільки-но страхітним снищем.

Росія й справді хвора: психопатологія режиму

Ідеї величі – на кшталт «Третього Риму», а четвертому й не бувати, «руского міра», а іншому й не бувати, особлива місія у світі – як же тоді без війни? Стертя кордонів між «я» і «не-я» – росіяни, українці, білоруси (в ідеалі – всі слов'яни) один народ. Стертя психологічних кордонів неминуче призводить до порушення кордонів державних.

Бурштиновий Порошенко – це, звісно, не «святий» Янукович, але... ФОТО

Країна, на стінах якої висять бурштинові портрети президента, приречена. Це – навіть не радянщина. Це – азіатчина. Причім – у найгіршому її прояві. Мене цікавить лише одне: невже це подобається Порошенкові? Якщо ні, то чому б не заборонити вішати свого портрета в усіх кабінетах можновладців?

Комплекс меншовартості: одна з головних проблем України – тотальна зневіра

Одна з головних проблем нашої країни – тотальна зневіра у сили людей, народу, країни (називайте як хочете, суть та сама). Все одно ми не зможемо. В нас не вийде. Нічого в нас не вийде. Всі ваші казочки про майбутнє – то марні мрії. «Нью-Васюки». Нічого не буде. Все одно у нас завжди все не так, і так буде завжди. Не ті нами керують, і завжди буде так. В нас вже доля така. Пороблено.

Заробітна плата військовика й реалії життя у війську

Зрештою, для певних бійців це – гроші. Деякі солдати розповідали мені про, в принципі, нормальні зарплати у півтори тисячі. Мало, але на все необхідне вистачає (?). Інші бійці звикли отримувати 7–10 тисяч, і для них зарплати військового вистачає на тиждень: сигарети, кредит від Приватбанку, якісь продукти... Взагалі, за моїми спостереженнями, солдати не надто економні. Не всі, але більшість.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини