MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 квітня 2016

3661 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 6 квітня

Надія Савченко поновила сухе голодування

Надія Савченко, незаконно засуджена в Росії, поновила сухе голодування. Про це повідомив її адвокат Марк Фейгін. Нагадаємо, що напередодні набув чинності вирок, винесений Савченко за звинуваченням у вбивстві двох російські журналістів, які опинилися в зоні бойових дій в Україні й потрапили під обстріл у червні 2014 року. Надія Савченко провини не визнає, вона навідріз відмовилася від подання апеляції, бо не вбачає у цьому сенсу й не визнає законність і справедливість винесеного їй вироку. Надія збиралася перейти з води на сухе голодування після набуття вироком чинності.

Українська Одеса – камінь, об який обламав зуби "рускій мір"

Сценарій розіграли - страшний, трагічний і кривавий. Сценаристи не врахували одного: Одеса не стала грати за сценарієм. Одеса, "найслабша ланка", Одеса, просякнута духом "особливості", російськомовна, російсько-літературоцентрична, Одеса, очолювана неприхованими колаборантами на всіх ключовиї посадах, ну які вона мала шанси? А вони вистояла і твердо пояснила, що Одеса – це Україна.

Перемовини в Мінську: з боку російських окупантів і колаборантів – цілковитий деструктив

Кого подають у своїх списках зниклих безвісти представники бойовиків, вимагаючи від України знайти їх? Наприклад, там є такі : Китай, Пітон, Вог, Стукач... Це прізвиська чи прізвища? Бо імені й по-батькові там немає, як і року народження та іншоі інформаціі, необхідноі для пошуку людини. Відверте знущання, яке характеризує ставлення ОРДЛО то трагедій простих людей, що зникли чи загинули в цій розв'язаній проти Украіни війні. Нехтування мораллю і мінімальним співчуттям до доль простих людей.

Як вирішити проблему маршруток. Шість кроків

Чи просто це зробити? Ні. Потрібні певні законодавчі зміни. Потрібен не один рік. І найголовніше – потрібна політична воля мера, для того, щоб втілити усе це в життя. Варшава змогла. Щось зробили у Львові, Вінниці і Франківську, щось хочуть у Києві. Це довго і важко, але без цього неможливо розламати зачароване коло занепаду громадського транспорту у наших містах. Хороша новина, що з допомогою мешканців міст можна прискорити процес.

Унікальна мовна карта: якою мовою спілкуються українці. ІНФОГРАФІКА

Громадський діяч Олексій Курінний розмістив на своїй сторінці у фейсбуці цікаву інфогафіку. Це – мовна карта України. Її було створено за підтримки уряду Канади в березні 2015 року і січні-лютому 2016-го. Як зазначає експерт, в опитуванні прийняли участь 17-19 тисяч респондентів (!) у 22-х обласних центрах України, а також у Сіверськодонецьку та Маріуполі. Люди відповідали на запитання щодо того, якою мовою вони спілкуються вдома.

Як відкрити для себе сучасну українську культуру, зокрема – літературу

Останнім часом багато разів чув, що сучасного українського мистецтва мало і все воно недолуге. А коли просив навести "шість прикладів", то співрозмовник у відповідь тільки кліпав оченятами і сопів. Так от, для того, аби вивчити наново українську мову та хоча б по верхах пройтись сучасною українською культурою, котра представлена в УСІХ видах мистецтва, достатньо двох речей: бажання і Ґуґлу. Наприклад, література. Декілька шляхів до опанування.

В Ужгороді розквітли перші сакури. ФОТО

Період масового цвітіння цих рослин ознаменовує туристичний бум в Ужгороді, адже у такій кількості сакури ростуть лише тут. Рожевий цвіт японської вишні надихнув ужгородців на проведення щорічного свята "Сакура Фест". Цього року організатори планують провести його орієнтовно 15-17 квітня. Трохи раніше в Ужгороді масово розквітли магнолії. Перші квіти на цих деревах з'явилися в Ужгородському ботанічному саду. Зараз же білі, рожеві, бузкові квіти розпустилися по всьому місті, як на вулицях, так і у приватних садибах ужгородців.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини