MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 квітня 2016

2453 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 5 квітня

Вийти з глухого кута

Юристи, експерти і консультанти на боці президента щиро не розуміють проблеми. Вони справді вважають, що детальна розповідь складної офшорної схеми благого президентового наміру продати Roshen знімає проблему. Вони справді думають, що якщо президент не вчинив нічого незаконного, то проблеми нема. Деякі фахівці взагалі зводять проблему лише до дотримання закону Порошенком. Суть президентської влади не тільки в гарантії дотримання Конституції чи законів. Суть президентської влади – реальне впровадження публічних державницьких мотивацій у політику.

Між крапельками: в "Громадському" оцінили скандальне розслідування про офшори Порошенка

Редакційна рада "Громадського" обговорила розслідування "Слідства.Інфо" і жодних серйозних порушень (тим більше маніпуляцій) у ньому не знайшла. Я би формулювання її висновку охарактеризував одним коротким виразом: "пройти між крапельками". Ну, себто, спробувати. ОК, дякую Редакційній раді, що принаймні не відмовчалася. Тепер можна виходити з того, що між рівнем матеріалу "Слідства.Інфо" і рівнем редакційних стандартів "Громадського" принципової розбіжності немає.

Наука для президента: до яких кроків слід удатися Порошенкові після офшорного скандалу

Майдан поставив дуже високу планку критеріїв гідності. Тому українці вимагають від керівників держави чесності. Будь-яка закритість і кулуарність сприймаються широким загалом украй негативно, і це – ключова позитивна спадщина Революції гідності. За таких умов президент повинен зробити певні кроки для того, щоб не залишити після скандалу будь-яких підозр щодо своїх дій. Він має цілком і відкрито роз'яснити суспільству ситуацію навколо Панамських документів і компанії Roshen. Іншого виходу немає. Інакше його імідж постійно буде під загрозою.

Адвокат пояснив, у чому позитив того, що вирок Надії Савченко набув чинності

Ілля Новіков і Надія Савченко

Сам факт, що вирок оголосили таким, що набув чинності, сьогодні – позитивний знак. Отже, якнайдовше тягнути час вони не планують. Перемовини з Україною щодо того, як, коли й на кого буде обмін, ідуть уже давно, звідтоді обмін став формально можливим. Справу можна владнати швидко й майже тихо. Для всіх буде ліпше, якщо згоди дійдуть перш ніж черговий початок сухого голодування Савченко знову змусить утрутитися європейців та американців.

5 квітня була створена перша українська Конституція

Титульний аркуш Конституції Пилипа Орлика

Намагаючись завоювати собі підтримку, в 1710 році Пилип Орлик складає (згідно з іншими джерелами – схвалює) "Пакти й Конституції прав і вольностей Війська Запорізького", укладає зі старшиною та запорожцями угоду – документ, який пізніше дістав назву Конституція Пилипа Орлика, яку інколи вважають першою українською Конституцією, а також однією із перших у Європі. Нею він зобов'язувався обмежити гетьманські прерогативи, зменшити соціальну експлуатацію, зберегти особливий статус запорожців і боротися за політичне й церковне відокремлення України від Московії у випадку, якщо здобуде владу в Україні.

Під ГПУ активісти вимагали арешту Медведчука і заборони "Українського вибору". ФОТО

У Києві під стінами Генеральної прокуратури України близько двохсот активістів вимагали негайного арешту політика Віктора Медведчука за звинуваченням у сепаратизмі, державній зраді і фінансуванні тероризму, а також вимагали заборони його громадського руху "Український вибір". На думку активістів, Медведчук і його організація дотепер займаються підривною антидержавницькою діяльністю в Україні. Від правоохоронців вимагали негайно розібратися з ситуацією, що склалася, і не дати злодіям розколоти державу.

Політики – найнещасніші створіння у всесвіті

Політики в цьому сенсі найнещасніші створіння у всесвіті. Їх нікому не шкода. За ними ніхто не пошкодує. За ними ніхто не заплаче. І це їхня головна драма. Бо вони про це, здебільшого, не знають. Рівень влади завжди обернено пропорційний рівневі співчуття. За кожну насолоду треба чимось платити.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини