MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 квітня 2016

2164 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 21 квітня

Президент підписав закон про заборону російських фільмів

Закон про внесення змін до закону про кінематографію депутати ухвалили 29 березня. Необхідність змін автори документа пояснили тим, що момент завершення виробництва фільму зафіксувати практично неможливо. В той же час, у титрах стрічки вказано рік першого показу. "Зміни спрямовані на те, щоб привести норму закону у відповідність із традиційним в авторському праві підходом до ідентифікації віку фільму", – йдеться в пояснювальній записці.

У Харківській області презентували результати облаштування держкордону з РФ. ФОТО

На пункті пропуску "Гоптівка" було продемонстровано комплекс виконаних інженерних робіт, можливості системи так званого "інтелектуального кордону", суть якої полягає в комплексному використанні інженерних споруд, технічних засобів та бойових можливостей сучасної техніки, а також окремі новинки озброєння та обладнання, якими послуговуються в охороні державного кордону. Однією із таких новацій є рухомий бойовий модуль вітчизняного виробництва на базі броньованої машини "Тритон". За своїми технічними характеристиками авто не має аналогів в Україні.

Луценко та ГПУ: новому генпрокуророві доведеться працювати зі старими кадрами

Конференція повинна дати старт формуванню Ради прокурорів та Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокуратури. На них будуть перекладені повноваження щодо кадрових рішень у відомстві. Таким чином, буде усунуто радянський вертикальний принцип призначення людей. Теоретично це повинно забезпечити незалежність прокуратури, однак також істотно знизить уплив майбутнього генпрокурора на кадрову політику відомства. Тож кого б не призначили очільником ГПУ, його повноваження і можливості будуть набагато меншими, ніж у попередника. Кадрову політику він визначати не зможе – якими би щирими намірами він не керувався.

Папа Римський прийняв групу чорнобильців. ФОТО

"Вітаю паломників, які прибули з України та Білорусі з нагоди 30-ї річниці Чорнобильської трагедії. Молячись за жертв цієї катастрофи, висловлюємо вдячність і шану рятівникам і всім ініціативам, спрямованим на полегшення їхніх страждань та ліквідацію наслідків аварії. Христос Воскрес!", – із таким привітанням звернувся Понтифік. На підтвердження особливої уваги голови католицької церкви наприкінці аудієнції відбулася його особиста зустріч з групою ліквідаторів та переселенців із Чорнобильської зони.

Огризко: Адекватна відповідь на російську загрозу – надання Україні змоги швидкого вступу до НАТО

На цьому тлі мене дуже приємно здивувала деяка інформація, яка починає циркулювати, хай поки й неофіційно, про можливі кроки в напрямку України і Грузії, які повинні бути зроблені на Варшавському саміті НАТО. Хотілося б, щоб ці чутки стали реальністю, а ми і Грузія отримали б інструменти, які дозволять нам максимально швидко прийти до стандартів Альянсу, а потім і стати його повноправними членами. Це була б адекватна відповідь на загрозу з боку РФ. Потрібні нові форми співробітництва, які дозволили б нам максимально швидко вступити в НАТО.

Мінські домовленості: математика національних інтересів

Спробуємо оцінити, наскільки домовленості "Мінськ-2" відповідали національним інтересам України та Росії. Кожен пункт угод буде оцінено за 5-бальною шкалою, де 5 – повна відповідність національним інтересам.

У США створили відеогру за мотивами відомого твору Лесі Українки

Аби максимально правдиво відтворити культурні особливості "Лісової пісні", розробники вирушили в експедицію на Волинь, звідки походить Леся Українка та природа якої надихнула поетесу на створення драми. "Місією нашого візиту було поглибити розуміння минулого, теперішнього та майбутнього людей, які проживають у цьому регіоні, а також провести зустрічі з експертами культури та пізнати цю традиційну культуру з перших вуст", – розповідають розробники. Деталі, які вдалося зібрати під час подорожі, увійшли до гри.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини