MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 серпня 2016

3269 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 8 серпня

Намагаючись вбити е-декларування, влада ставить під загрозу безвізовий режим для українців – експерти

Система електронного декларування готова на 100%, і нема жодних технічних та юридичних перешкод для отримання нею сертифікату відповідності до 12 серпня, щоб 15-го вона була офіційно запущена. Про це заявили експерти Transparency International Україна, Центру протидії корупції та Світового банку під час дипломатичного сніданку. Якщо сертифікат не буде надано до цієї дати, то неможливо буде запустити механізм покарання за неправдиві дані в деклараціях, а це фактично нівелює суть електронного декларування. Цього й прагне влада, яка боїться реального впровадження цієї ефективної реформи.

"Нехай відновиться територіальна цілісність Грузії та України!" – Грігол Катамадзе про трагічну річницю

Сьогодні – рівно вісім років із дня початку російсько-грузинської війни. У серпні 2008 року Грузія здригнулася від нахабного вторгнення, раптового зазіхання на її територіальну цілісність та безпеку. Ті жахливі п'ять днів і досі відгукуються болем для грузинів – сотні загиблих і тисячі поранених, десятки тисяч вимушено переміщених людей, зруйновані міста, долі і сподівання. "Віддаючи шану загиблим під час тих подій і пам'ятаючи кожну хвилину, що вже увійшла в історію, хочу подякувати українцям, які були пліч-о-пліч із грузинським народом і під час військових дій 2008-го і потім, допомагаючи Грузії подолати наслідки руйнівного конфлікту", – йдеться у зверненні Грігола Катамадзе.

Виклик для журналістики: що важливіше – присутність у зоні конфлікту чи цінності?

Оприлюднення цих списків, всіх цих журналіських лестощів і сюсюкання з терористами – то не суто українська проблема. Це виклик для всієї світової журналістики і парадигми про важливість перебування в зоні конфлікту за будь-яку ціну. Раптом зримим стало, що ціна такої присутності – то фактично сприяння бойовикам через публікацію лояльних до них матеріалів. Враховуючи, що сучасний тероризм давно вже перетворився на медіаявище, яке живе та квітне тільки під прицілами телекамер і нидіє, коли ці телекамери відвертаються, то чи не є присутність в зоні контролю терористичних організацій звичайною рекламою тероризму?

Кожен наш успіх дає Заходу нову надію – Макаров

Захід виявив безсилля перед агресією в різних її проявах: від жорстких терактів відморозків до "м'якого" тиску Орди. Коли після Євромайдану численні європейські інтелектуали зверталися до українських колег зі словами підтримки, мовляв, наш досвід може прислужитися Європі, бо тут народжуються нові сенси, яких старенька конче потребує, можна було ставитися до цього як до приємного компліменту на тлі ейфорії. Зараз зрозуміло, що скарги на брак сенсів не були перебільшенням. Ми таки справді на вістрі. Хай би як це здавалося неспівмірним і смішним, кожен успіх України в її модернізації зміцнює європейський проект, дає йому нову надію.

Освіта – це вівтар нації. Її святе місце

Зараз, бачу, в Україні намагаються реформувати освіту. Якщо ми, українці, хочемо, щоб Україна відбулась як держава, то маємо докладати багато зусиль і розуміти, що важливих завдань є багато: війна, корупція, судова реформа, мова. Й освіта теж має бути серед пріоритетів. І щоб освіта дійсно змінилася, потрібно міняти самопочуття вчителя. Вчитель не має бути вразливим гвинтиком у державному механізмі. Я працювала вчителем і знаю, про що говорю. Вчителі живуть у постійному приниженні. 

Улюбленець прокорурського злодія. Чиє фото стояло на столику Пшонки. ФОТО

Тепер зрозуміло, що його опонента у справі автокефалії, найближчу людину до митрополита Володимира - митрополита Олександра Драбинка в той час правоохоронці тримали у фактичному увязненні. Оце фото стояло трохи не біля ліжка очільника ГПУ часів Януковича Пшонки. Видно на злочини проти народу надихало... Випадково натрапив. Цікаво, а ту рамку, яку завалив Пшонка, тікаючи у Донецькому аеропорту, Антоній Поканич освячував також?

Свіжі спортивно-політичні карикатури Богдана Процишина. ФОТО

Відомий український карикатурист Богдан Процишин уже неодноразово ділився зі своїми прихильниками власними роботами. Цього разу він опублікував на своїй сторінці у фейсбуці іронічні світлини зі спортивними нотками.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини