MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 серпня 2018

1853 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 серпня

Ціна помилки: у серпні 2008-го світ зробив перший крок назустріч катастрофі

Важливо було показати, що Кремль може "примушувати до миру", влаштовувати показову прочуханку суверенній країні, проводити етнічні чистки – й залишатися безкарним. Бомбардування грузинських міст, спалені грузинські села в "Південній Осетії", огидна антигрузинська пропаганда російських медіа – все це повинно було переконати світ у відродженні гітлерівського Райху зі столицею в Москві. Але – не переконало. Більш того, навіть українська громадська думка не поспішала з підтримкою Грузії – вважалося, що відносини з Росією, тим паче енергетичні, важливіші якихось там грузинських територіальних проблем – тим паче, що в нас такого не буде ніколи.

Жакет зі страуса, туфлі зі страуса – й усе це за наші гроші

Цікаво, що адвокати Манафорта намагалися заборонити публікувати фотографії перебування їхнього клієнта в Україні. Робили це через те, що ті знимки явно засвідчують не просто робочі, а й дружні, теплі відносини між політтехнологом і його українськими клієнтами. Здається, дружба була настільки міцною, що в Манафорта та Януковича навіть смаки стали схожими. Це видно на фотографіях гардеробу політтехнолога, оприлюднених Міністерством юстиції США. Щоб проілюструвати розкішний стиль життя Манафорта, американська юстиція показала, зокрема, жакети зі шкіри пітона й страуса. Останній коштує 15 тисяч доларів.

Цивілізований світ нарешті починає усвідомлювати серйозність гібридних методів війни з боку РФ – політолог

Атаку російських тролів на президента Італії в Твіттері розслідуватимуть як... тероризм. Якби Україна застосовувала цю статтю, в нас щодня були б повідомлення про терористичні атаки російських диверсантів на акаунти президента, прем'єр-міністра, міністрів, політологів, політтехнологів, блогерів, журналістів. Взагалі ми першими відчули на собі організовані атаки "ольгінців". Це вже потім були президентські вибори в США та "Брекзит", у яких Кремль теж застосовував подібні технології впливу на переконання і світогляд людей. У руках у російських найманців на справжньому полі бою – автомати Калашникова, а на полі бою соцмереж – словесні маніпуляції.

80 років змарнованому шансові: важливе попередження сучасній Європі

Шановні читачі можуть вбачати певну аналогію з нинішньою ситуацією в Європі, особливо коли йдеться про виправдовування обмежень і перешкоджання імміграції біженців. Слід нагадати, що 80 років тому міжнародна спільнота вже мала невдалий досвід допомоги біженцям єврейського походження, які тікали з гітлерівської Німеччини. Після аншлюсу Австрії в березні 1938-го кількість шукачів притулку зросла на 181 882 особи, які створювали довгі черги перед іноземними консульствами. Країни надалі вже не могли заплющувати очі на кризову ситуацію й мали принаймні вдавати, що намагаються її здолати.

Людожерський "Закон про п'ять колосків" і лондонське каміння для посольства СРСР – 7 серпня в історії

1932-го в СРСР прийнято "Закон про п'ять колосків". Постановою ЦВК і РНК СРСР "Про охорону майна державних підприємств, колгоспів і кооперації і зміцнення громадської (соціалістичної) власності" боротьбу за охорону громадського майна визнано першочерговим завданням радянської влади. Осіб, які "розкрадали громадську власність", оголошено "ворогами народу". До державного майна зараховано вантажі на залізницях і водних шляхах, а також майно колгоспів і кооперативів (урожай на ланах, громадські запаси, склади, магазини). Було запропоновано посилити охорону транспортних вантажів та майна колгоспів і кооперативів. До 1 січня 1933-го засуджено на строк понад 10 років 54 645 осіб, розстріляно 2110.

Як із українців ворогів роблять: совєтський ґрунт для російської пропаганди

Крім далекого могутнього ворога, до якого не дотягнутися, совєтській і постсовєтській людині завжди був потрібен ворог ближній, майже домашній, сусід, яка-небудь жалюгідна істота, а краще – неповноцінний народ. Українці були об'єктом совєтського "фольклору" разом із євреями та грузинами. Колись я проаналізував сто "українських" анекдотів сорокарічної та більше давності. Всі вони містять негативні конотації – "хохол" постає жадібним, дріб'язковим, некультурним, грубим. Він не з'їсть вагон яблук, але надкусить кожне. Головною зброєю путінської пропаганди став спотворений і примітивізований досвід Другої світової – українець як ворог, помагач німців, кат, поліцай, і, звісно, бандерівець.

Фотоманіпуляції юної художниці, від яких перехоплює подих

Талановита фотографиня Луїза Азеведо створює незвичайні фотоманіпуляції, у яких реальність сплітається із фантастичним світом. 20-річна фотографиня та художниця навчається на зображальному мистецтві в Лісабонському університеті за спеціальністю "Мультимедійне мистецтво". Тому не дивно, що дівчина створює казкові фотоманіпуляції, від яких важко відвести погляд. До того ж Луїза ділиться своїми роботами в соцмережі Instagram, де за її творчістю стежать понад 128 тисяч осіб.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини