MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 серпня 2018

744 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 серпня

Як російські інтернет-тролі "працюють" у Європі

За словами журналіста та письменника Массімільяно ді Паскуале, схоже на те, що рука "віртуальної Москви" таки дісталась Італії. Однак самі італійці ще не усвідомлюють і до кінця не вірять у можливість таких інтернет-атак. На його думку, в цьому немає нічого дивного, адже Росія давно та відкрито співпрацює через свої культурні центри з так званими "філорусами-італійцями", а це – журналісти, громадські діячі, письменники та політики. Тому не слід дивуватися, що деякі італійці в роздмухуванні теми втручання росіян у сучасне політичне життя Італії звинувачують Сороса та його, так би мовити, активістів. 

Звільнений із російської колонії українець Костенко повернувся до України

Кримчанин Олександр Костенко, якого звільнили з російської колонії, разом з українськими дипломатами перетнув російсько-український кордон і вже надвечір буде в Києві.  "Як поінформували мене Держсекретар МЗС А. Заєць та консули, Олександр Костенко разом з нашими дипломатами перетнули російсько-український кордон. Планується, що надвечір вони будуть у Києві", – написала перша заступниця голови Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко. 

Лівий ухил: чотири прості тези, які неможливо пояснити більшості людства

І це мене завжди лякало. Кепські перспективи в тої цивілізації, яка сяк-так тримається лише надзусиллями меншості – меншості, яку не підтримує, якій не співчуває більшість. Хоча й не помирає з голоду лише завдяки оцій свідомій меншості. Свідомій того, що лише з їхнього прагнення перевершити інших виробляється зиск отим іншим. Більше ні з чого. Переслідувані своїми захребетниками, лише вони є і рушійною силою прогресу й запорукою нашого добробуту. (Запорукою слабкою та непевною: адже більшість землян – від комуністів до антиглобалістів, від університетських професорів до неосвічених обивателів – хотіла б її позбутися.)

Замість пенсій Путін запропонував росіянам Сіґала

Сіґал – це товар для внутрішнього споживання, але ось тільки навряд чи росіяни повірять в те, що одіозний режисер висловлює погляди більшості американців. Росіян сьогодні куди більше цікавлять проблеми, пов'язані з підвищенням пенсійного віку, ніж призначення чергового спецпредставника з питань дружби із "простими людьми Америки". 2014 року, в ситуації розчарування людей владою, Путін запропонував росіянам Крим. Але Криму на кожен день у російського президента немає, та й украдена територія вже не цікавить більшість мешканців Росії. Більш того, деякі починають розуміти, що погіршення життя і крадіжка Криму – ланки одного ланцюга.

Суперечність між ліберальними й сімейними цінностями хибна – філософ

Ліберали помиляються, думаючи, що сімейні цінності є бар'єром для самореалізації індивіда. Бо сучасна родина є первинною спільнотою, яка створює умови для такої реалізації. Вона в ідеалі здатна давати її учасникам те, що суспільство "по той бік" родини даватиме значно рідше: любов і відданість без додаткових умов. Вона є інкубатором для вільних, захищених і нетравмованих індивідів. Але й традиціоналісти помиляються, думаючи, що головним ворогом сімейних цінностей є ліберали і їхні права людини. Бо якщо вони хочуть зберегти родини, їм варто помічати, як ці родини змінюються.

Активіст: Майже рік ніхто не контролює вирубування лісів в Україні. ФОТО

На перший погляд у лісопарку біля Києва – такий собі райський куточок: височезні сосни, яким уже під 90 років, пташиний спів і свіже повітря. Та варто лише трохи пройтися вглиб від дороги, й картину змінюють свіжі пеньки, сухе гілля та залишки величезних згарищ.  Київ посів дев'яте місце в "чорній" десятці регіонів України, де найбільше вирубують ліс і заготовляють деревину, лише трохи поступився Івано-Франківській області, але обігнав... Хмельницьку. Лісгосп "Київський ліс" працює.

Прийшов, потролив, переміг: як юний український шахіст здолав російського суперника

Хтось може мені сказати: але це ж спорт, він без політики! Та й до того ж, як же можна, це ж діти! Куди дивилися батьки! Так, діти, але живуть вони серед дорослих. І бачать біль, повідомлення про "двохсотих" і "трьохсотих", чують розмови. Ну, й дорослішають. Під час війни діти дорослішають швидко, банальність, але факт. Спасибі Путінові за це. А тролінґ у Романа вийшов – скажу ще раз – європейський. Інтелігентний. Не хохол – українець. Нехай тобі щастить, Ромчику.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини