MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 вересня 2018

3286 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 вересня

Росія застосовує проти України перевірену зброю – "боротьбу за мир"

Російські ідеологи, як правило, не придумують нічого нового. І зараз вони намагаються нав'язати нам схему "боротьби за мир", яка успішно була випробувана в Радянському Союзі. Нас готують до такої ж масштабної фальсифікації. Не помічати, що війну розв'язала Росія, що вона окуповує нашу землю, вбиває наших людей. Звинувачувати в усьому свою владу й закликати до діалогу – поки "народному", а там, якщо пощастить, – і на рівні нової української влади, яку в Москві дуже хотіли би сформувати із прихильників такого ось ганебного "миру".

Путін пошився в дурні

Путін – не Сталін, щоб там про себе не думав російський правитель. Сталін ніколи не коментував убивство Троцького. Він узагалі майже ніколи нічого не коментував, інтерв'ю давав раз на 10 років, виступав тільки на партійних з'їздах, а не на економічних форумах. А Путін особисто розповідав про замах на Скрипаля, стверджував, що підозрювані – "цивільні люди". Російські спецслужби продовжують працювати, як сто років тому. І Путін продовжує брехати, як сто років тому – щоб уже за кілька днів бути викритим. Він так і не зрозумів, що світ змінився.

Відсіч російській агресії в Азовському морі

Цим морським походом ВМС України планували вирішити відразу два питання. Перше – забезпечити майбутню базу в Бердянську судном, навколо якого її можна буде розбудовувати. "Донбас" виконуватиме функції плавучого штабу, казарми для моряків, складу для зберігання майна та центру для розміщення відповідних органів управління, які доведеться ще сформувати. Друге завдання – продемонструвати суспільству, що РФ не володіє ані Азовським морем, ані самою Керченською протокою.

Книжка – смерть дерева

Свою зневагу до олдскульних паперових видань завжди дуже легко пояснити тим, що виробництво книжки шкідливе для "зелених легень" Землі, тож, не придбавши виробу із целюлози, ми одразу почуватимемося рятівниками екології. Аргумент, безперечно, резонний, але є в ньому щось від логіки "вбий бобра – врятуй дерево". Існування людини загалом шкідливе для природи, тож, рятуючи одне, ми мимоволі занапастимо інше. А ще існування людини передбачає можливість перетворити геть усе на мистецький проект, навіть смерть дерева та його переробку на книжку, бо ж смерть – це теж подія життя.

Чим загрожує зволікання у відсічі теророві проти громадських активістів

Якщо на Банковій, на Володимирській і на Богомольця не усвідомлять рівня загрози, московські режисери розкрутять маховик терору так, що він ударить і по нових активістах, і по владі, і по державі в цілому. Особливо на тлі посилення агресивних дій Кремля на Азовському морі, спроб регіоналізації на Закарпатті та інших регіонах і консолідації промосковських сил перед президенськими й парламенськими виборами в Україні.

Цей мультик доводить, що навіть складні речі можна пояснювати доступно. ВІДЕО

Цей мультик – просто бомба. Він пояснює, як працює... нейронна мережа. Тобто як працює те, що непідготовленій людині зрозуміти майже неможливо. Ще й додатково піднімає пласт ставлення школи до дітей, які потребують особливого підходу. Ну, і зрозуміло, що ґендер, тому дівчинка виявляється просунутішою від хлопчиків. Комунікувати людською мовою – це дійсно одна з найскладніших штук. Але все можливо. І мультик можна використовувати як приклад.

Чи може жінка вязнем бути, а килим – персидським

Журналіст Володимир Верб'яний пише: нещодавно Укрпошта випустила поштову марку, на якій зображена репродукція картини Врубеля "Девочка на фоне персидского ковра". Поштовий оператор ужив такий український переклад відомого полотна: "Дівчинка на тлі персидського килима". У зв'язку з цим постає запитання як правильно: на тлі персидського килима чи на тлі перського килима? Мені здається, пише читач, що правильний варіянт – другий. Поза всяким сумнівом – на тлі перського килима.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини