MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 лютого 2019

2429 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 лютого

"Соціальна держава" без майбутнього: популістам кортить повернути Україну в дев'яності

Від багатьох із цих руйнівних політичних втручань в економіку ми почали нарешті відмовлятися лише після 2014-го. Чи не найяскравіші приклади – державне регулювання цін на газ, яке майже довело Україну до банкрутства, та політична залежність Нацбанку, через яку в часи Януковича наша країна втратила більшу частину своїх золотовалютних резервів. Політики лівого популістського спектру й зараз активно вимагають повернутися до старих підходів: знову почати вручну встановлювати ціни на газ і знову змусити Нацбанк робити те, чого забажає від нього політичне керівництво країни.

Спрут реваншу проти Супрун і медреформи

Усі щупальця спрута "старої України" затято опираються новому. Сучасному, прозорому, ефективному й антикорупційному. А саме такими є підходи команди Супрун у медицині. Від них трусить усіх. Від фармацевтичного лобі до корумпованих директорів лікарень, від ректорів-хабарників профільних вишів і до частини депутатського корпусу, який готовий стати тараном всіх цих персонажів проти Уляни. Цікава деталь – Мосійчук та інші "радикали" активно замовляють юридичні послуги саме в тієї компанії, що обслуговує корумпованих керівників вишів, які опираються змінам.

Болгарські новини у справі Скрипалів: російські отруйники-невдахи Британією не обмежилися

Федотов, за даними незалежних розслідувачів, перебував у Лондоні одночасно з Мішкіним і Чепігою. До чого тут Болгарія? А ось до чого. У першій половині 2015 року цей самий чоловік тричі побував у Болгарії. Один із його приїздів за часом збігся зі спробою отруєння бізнесмена Омеляна Гебрева. А Гебрев – не просто бізнесмен, а бізнесмен, який спеціалізується на постачанні озброєнь. І тоді ці озброєння його фірми постачали в Україну. Гебрев після замаху вижив (постраждали також його син і менеджер, які вечеряли разом із підприємцем).

П'ять московських побрехеньок про українську церкву

"Кажуть що УПЦ московського патріархату вже має свій томос і ніякий інший їй не потрібен. Це і є українська церква." Неправда. У статуті "УПЦ" (МП) чітко прописано, що вона є невід'ємною частиною РПЦ, тобто вона є церквою-агенткою країни-агресорки та, згідно із нещодавно ухваленим Законом України, підлягає перереєстрації як російська церква. Єдиний "томос", яким може похвалитися РПЦ, – це грамота від Сталіна.

Європа націй чи Європа-нація – що переможе?

Те, що сформувалося в Європі, є дуже складним явищем. Наприклад, імперія – це доволі просто, це тотальна влада центру над периферією, що дає можливість тримати під контролем якщо не всі, то принаймні визначальні процеси. Якщо ж проект ліберальніший, тоді треба шукати рівноваги між цілим й оперативною самостійністю складових частин. Інакше проект, незважаючи на привабливі лозунги, неодмінно тяжітиме до імперського. Що ж до ЄС, то спочатку не було сумнівів, що йдеться саме про об’єднання держав, а не союзну державу, про Європу вітчизн, а не про супердержаву.

Дражливі тенденції нашого сьогодення

Тішить, що немає голоду чи нестачі, але я маю на увазі й зворотний бік: у дуже багатьох випадках кожна окрема людина ставить споживацтво в основу своєї філософії буття, це стає найцікавішим для неї. Всі стремління й бажання зводяться до вибору та досягнення речей споживання, зокрема у філософії та практиці саморозвитку. Хвиля самовдосконалення тепер присутня на всіх рівнях, але найчастіше в її основі також лежить споживання – споживання більшого.

Київська кухня часів Богдана Хмельницького. Монастирські ласощі

Ось як описав її син і за сумісництвом секретар патріарха Павло Алепський: "Нас повели до трапезної, де розміщуються прекрасні й благополучні келії настоятеля (архімандрита Києво-Печерського монастиря Йосипа Тризни – І.Н.). Спочатку подали сласті й варення, а саме: варення з зелених солодких грецьких горіхів, цільних, у кожурі, варення з вишень та інші сорти з багатьма пряностями, які ми не бачили у своїй країні; ще подавали хліб на меду з прянощами та водку".

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини