MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 лютого 2019

4519 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 лютого

Вибори-2019: чому я боюся не кандидатів, а виборців

Просто підуть на вибори і продадуть все те вистраждане за "дешевий газ", за неіснуючу "безплатну медицину", казочку про політика з народу в телевізорі, за гречку, за "стояння на колінах" перед агресором . Легко та просто, не думаючи й не аналізуючи. Просто тому, що Україна за один день не стала багатою Норвегією, не стала безпечною Японією, а стайні в Еміратах кращі, ніж у нас лікарні. Просто тому, що робити нічого не хочеться. Піти показати всім у бюлетені "кузькіну мать" і вернутися до свого звичайного ритму виживання й безвідповідальності за долю країни, громади, та й власну.

"Пряме влучання" – військові ЗСУ знищили бліндаж окупантів поблизу Пікузів. ВІДЕО

У районі села Пікузів на Донеччині було знищено бліндаж російських окупантів і колаборантів ОРДО. Внаслідок прямого влучання ліквідовано чотирьох загарбників, іще трьох поранено. "Пряме влучання в бліндаж, і, за даними розвідки, знаменита "200 бригада" поповнилася чотирма представниками "колорадів", а троє полетіли зализувати свої рани", – прокоментував відео фіцер ЗСУ Анатолій Штефан ("Штірліц").

Портников: Політика в Україні – насамперед бізнес

У Києві ще існують так звані "команди" – а насправді просто найближче оточення, свита того чи іншого "вождя". Але навіть у цих командах спостерігається відома тенденція до міграції – й ось уже політики та експерти, які недавно були близькі до одного лідера, виявляються в оточенні іншого, його непримиренного опонента. Ну а вже в регіонах політики й чиновники мігрують від однієї партії до іншої залежно від актуальних інтересів – не політичних, ні. Підприємницьких. Тому що політика в Україні – перш за все бізнес.

Сім кроків для втілення в життя політичного гасла про чесні податки

Детінізація економіки, свобода конкуренції, розвиток внутрішнього виробництва, чесні податки, боротьба з олігархами, прозорі бюджети, соціальні гарантії, високі зарплати, пристойні пенсії, доступна медицина – все це очікування людей, які живуть від виборів до виборів у надії, що наступний президент їх таки втілить у життя. Програми кандидатів фактично маніпулюють мріями людей, повторюючи їх як мантру. Справжній кандидат у президенти – це реформатор, який на відміну від популіста має говорити із своїми виборцями дієсловами.

Нова диво-зброя для Путіна

Десятки жінок, об'єднаних в "Імперію найсильніших відьом", зібралися разом, щоб виконати важливу державну місію – послати російському президентові потужну позитивну енергію і таким чином посприяти зміцненню Росії. У "колі сили" вони послали Путінові позитивний енергетичний заряд, а його ворогам – прокляття. "Нехай вони перестануть дихати!" – вигукували свідомі та благонадійні відьми. Ритуальне ж прокляття лунало так: "Хто зі злом до нас приходить, хто зі злом від нас іде, хто шкодить і зло говорить, на віки вічні й нескінченні – прокляті вороги, вороги прокляті!"

Телевізійна міфологія: як телебачення непомітно бере нас у полон

Чимало глядачів встановлює із зображуваним особливий емоційний зв’язок. Виникає щось на зразок магічного мислення, позаяк рухлива картинка буквально обезволює спостерігача, діючи аналогічно до міфічного співу Сирен, от тільки причаровування здійснюється не лише за допомогою звукового ряду, а й зображення. Найцікавіше те, що речник на ТБ не менш спокушений, аніж глядач. Йому дають відчути можливість побувати в тілі вельми важливої персони, що наділена словом. Оскільки володіти дискурсом означає мати владу.

Київська кухня часів Богдана Хмельницького. Бенкет у гетьмана

Це направду унікальна інформація, адже сирійський мандрівник – єдиний, хто доніс до нас відомості про пристрасть Богдана Хмельницького до кави. Не виключено, що до цього напою гетьман призвичаївся під час дворічного перебування у турецькому полоні, куди він потрапив після поразки козаків турецько-татарському війську у битві під Цецорою 1620 р. Отримавши улюблену каву, гетьман запросив патріарха Макарія та його супутників на  бенкет. Утім, пишним гетьманське частування назвати не можна.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини