MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 січня 2020

986 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 січня

Не парламентсько-президентська: як ми помиляємося щодо України й кому це шкодить

У парламентсько-президентській республіці на першому місці має бути парламент, а не президент! Не дивно, що так часто можна зараз побачити слова обурення від журналістів про порушення Конституції через нехтування парламентсько-президентською формою правління.

Два президента – дві політики

Звертає на себе увагу, що Президент Польщі Анджей Дуда відмовився взяти участь у церемонії – його в Єрусалимі не буде. Мотиви? Як пише ізраїльська газета "Гаарец", Дуда пояснив свою відмову тим, що організатори відмовились дати йому можливість виступити з промовою й не надали одне з місць для іноземних високопосадовців, запрошених на церемонію. Крім того, на думку президента Польщі, схоже, що заходи в "Яд-Вашемі" свідомо чи несвідомо конкурують з церемонією, вже запланованою на території власне Освенцима, що відбудеться дещо пізніше.

Видимо, это тот случай, когда важны потемкинские деревни, а не реальные изменения – экснардеп о "турборежиме" Разумкова

В эфире Дмитрий Разумков объяснил, почему допускал нарушение положений регламента при принятии законов. И это объяснение меня не просто не устраивает, а возмущает. По словам Разумкова, если бы в парламенте не нарушались положения регламента, то его работа была бы не такой результативной.

В інтерв'ю ізраїльському виданню Зеленський збрехав про ситуацію на фронті – журналістка

10 загиблих і кілька десятків поранених українських військових лише за перші 20 днів нового року. Фантазії в РФ щодо можливості внесення в російську конституцію приєднання українських областей. Про яке "пропонується вжити заходів для зменшення ймовірності ескалації конфлікту з РФ та напруги у двосторонніх відносинах" ви пишете у проєкті Стратегії національної безпеки України?

Був збитий двома ракетами. Іран оприлюднив звіт розслідування катастрофи українського літака

Літак вилетів з Тегерана о 6:12 ранку за місцевим часом і втратив зв'язок з авіадиспетчером на висоті 8 100 футів, зазначає організація. Повітряне судно зникло з екранів вторинного спостереження о 6:15 і з головних систем спостереження – о 6:18.

Філарет заявив, що готовий об’єднатися з очільником РПЦ

Як зазначив Філарет, об’єднання Київського патріархату із Московським патріархатом відбудеться в разі, якщо РПЦ дарує російській православній церкві в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм автокефалію і визнає її в статусі патріархату.

Добровольці збирають кошти на лікування командира 8-го батальйону УДА Андрія Гергерта, в якого діагностовано рак

"Когось війна вирвала з цього світу кулею, а з когось висмоктує життя по краплині. Не дозволимо вирвати Комбата від родини та чотирьох його дітей! Той, хто жертвував собою заради України, потребує допомоги сьогодні від нас!", – сказано в повідомленні батальйону.

Гривна-2020: какой будет курс и что на него влияет?

Все последние месяцы прошедшего года страна с удивлением следила за курсом национальной валюты. Он рос. Это непривычно. Кто-то восхищался, кто-то ругался, кто-то, памятая предыдущие внезапные укрепления гривны, пытался лихорадочно прикинуть, когда и насколько резко "отскочит".

Bloomberg: Украина опустилась в рейтинге инновационных экономик

В рейтинге инновационных экономик-2020 от агентства Bloomberg Украина потеряла 3 позиции и занимает 56 место из 60 в рейтинге.

89-річна бабуся з Львівщини прочитала 232 книги за рік: як їй це вдалося

А ще у 2015 році ми дізналися про #bookchallenge_ua, які запустили разом українські письменники Катерина Бабкіна та Марк Лівін. Вони заявили, що кожен з них за рік прочитає по двісті книг, а отже разом вони подужають чотириста. Для Марка Лівіна, до речі, метою цього челленджа було саме змусити себе читати більше.

Російський політолог пояснив, що "в голові у Путіна" і навіщо йому зміни в Конституцію

Він згоден з думкою, що Путін своєю конституційною реформою затіяв в Росії зміцнення вертикалі влади і її збереження у власних руках. "У голові у Володимира Володимировича Путіна зміцнення вертикалі і збереження у нього в руках влади прирівнюються до зміцнення державного суверенітету, обороноздатності, до російської історії (недарма він окремо стільки часу приділив питанню перемоги) і тощо.

США работают над сменой власти в Венесуэле – Помпео

"Мы работаем над проектом, который приведет к тому, что (Николас) Мадуро уйдет, а венесуэльский народ сможет провести свободные и справедливые выборы. Мы беседуем с представителями Южной Америки, Центральной Америки, Европы – странами всего мира, чтобы добиться этого результата", – отметил госсекретарь.

Кто в Давосе главный

Сегодня нам все покажут. Как участники надевают галоши, чтобы ходить пешком, не портя снег, как плотоядные кушают вегетарианские блюда, как будут водить по коридорам маленькую Грету, чтобы не напоролась на большого Дональда.

У всьому прагнув досконалости – історія українського скульптора, який ліпив Шевченка і Єлизавету ІІ

Їх можна побачити у Вашингтоні й Лондоні, в Оттаві й Римі, Буенос-Айресі й Санкт-Петербурзі. А в канадському Вінніпезі, де пройшло майже все його творче життя, відкрили Парк скульптур Лео Мола, де виставлено більш як триста експонатів. Та найбільше він мріяв про визнання в Україні.

Фільм "Номери", над яким Сенцов працював у колонії РФ, презентують на Berlinale 2020

Фільм "Номери" створений за однойменною п’єсою Олега Сенцова, яку він написав ще до ув’язнення, у 2011 році. Це розповідь про ув’язнене суспільство, яке намагається побороти свої страхи та отримати свободу. Прем’єра фільму в Україні запланована на осінь 2020 року.

Канабіс не здатний полегшувати біль при онкозахворюваннях – дослідження

Вчені залучили до дослідження майже 1500 хворих на рак пацієнтів у Великій Британії та Європі. Науковці порівнювали рівні болю у хворих раком, які отримували дози канабісу, і тих, хто отримував замість нього плацебо.

20-річна українка може стати зіркою світового тенісу

У фіналі Аделаїди Ястремська програла Ешлі Барті – першій ракетці світу, господарці корту. Барті мала певний гандикап спокою перед українкою. Цей фактор став вирішальним у фінальній грі. Потрібно було відмежуватися від всіх думок про суперницю та значущість матчу, правильно себе налаштувати на гру.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини