MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 лютого 2022

276 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 лютого. 

Розвідка назвала Зеленському три міста, яким загрожує напад Росії – ЗМІ 

Росія не планує зупинятися на Донбасі й може піти на подальший наступ територією України.

Про це під час наради в Офісі президента за участі керівництва Верховної Ради та фракцій заявили представники української розвідки, повідомляє УП з посиланням на власні джерела, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Спочатку доповідали силовики, які говорили про актуальну безпекову ситуацію, а також ділилися можливими прогнозами подій. Українська розвідка має дані, що ніби Росія не планує зупинятися на Донбасі та хоче продовжувати військову ескалацію далі. Передусім, у зоні ризику перебувають Харків, Херсон та Київ, як сказали представники розвідки", - пише видання. 

За даними журналістів, на нараді також нібито пролунала інформація про ймовірне погіршення безпекової ситуації на Донбасі в найближчих два дні.

Учасники зустрічі також обговорили запровадження надзвичайного стану в прикордонних з РФ областях. Остаточне рішення, за даними ЗМІ, вирішили ухвалити за підсумками подій ночі проти 23 лютого в районі проведення ООС.

Чего выжидает Путин перед следующим шагом? 

"С высокой точностью трудно сказать, чего ждет Путин, если учитывать, что Украина УЖЕ отвергла его новые требования о признании Крыма российским, отказе от вступления в НАТО и демилитаризации", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет политолог Дмитрий Воронков, информирует UAINFO.org

"Собственно, как и вариант переговоров между киевскими сегодняшними властями и руководством псевдореспублик.

Т.е. инструмент запугивания военной угрозой себя не оправдал. По логике вещей стоит ожидать следующего шага. Но пока мы наблюдаем паузу. Возможные причины временного затишья: 

1. Перед следующим шагом Путин ожидает окончания санкционной волны и анализирует реакцию запада и Украины (включая заседание "Бухарестской девятки"). Отталкиваясь от потенциального финансового ущерба, возможно Путин проведет финальные переговоры с Китаем относительно экономической и политической поддержки и только потом может предпринять следующий шаг.

Рада ухвалила закон про "бюджет воєнного часу"  

Верховна Рада на сьогоднішньому засіданні ухвалила законопроект № 7100 про "бюджет воєнного часу". За проголосувало 347 депутатів.

Тексту законопроекту поки що немає на сайті парламенту, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

У висновку Головного науково-експертного управління йдеться, що законопроект вносить зміни до Бюджетного кодексу України «у зв’язку з посиленням збройної агресії Російської Федерації проти України, визнанням самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України та з метою забезпечення здійснення видатків на національну безпеку і оборону». 

Внесені зміни передбачають, що Кабмін не зобов’язаний погоджувати з комітетом Верховної Ради України з питань бюджету рішення про перерозподіл видатків бюджету і надання кредитів з бюджету.

Шулипа: Москва на пороге конвенциональной войны с Украиной 

Следует объективно признать, что основной причиной признания Путиным его временных оккупационных администраций "ЛДНР" в качестве "независимых государств" стало, в том числе международно-правовое бездействие Украины по непризнанию ОРДЛО на уровне Генеральной Ассамблеи ООН территориями, временно оккупированными Россией, а Россию – оккупирующей державой в части оккупации ОРДЛО. За Украину такого рода признания никто делать не будет, пишет правозащитник Юрий Шулипа, информирует UAINFO.org.

 В 2016 – 2021 годах по Крыму было принято несколько успешных резолюций ГА ООН под одноименным названием «Ситуация с правами человека во временно оккупированных Автономной Республике Крым и г. Севастополь, Украина», в которых Россия была на самом высшем уровне признана оккупирующей державой, а Крым и Севастополь временно оккупированными Россией территориями. Однако как предыдущее, так и нынешнее политическое руководство Украины даже не планировало вынести на ГА ООН проект подобного рода резолюции по ОРДЛО.      

Украина не воспользовалась своим неотъемлемым правом на коллективную самооборону, закрепленным в статье 51 Устава ООН.  

Также Украина не приняла ряд иных внутри- и внешнеполитических мер, о которых будет сообщено ниже. Целых семь лет Украина безальтернативно извивалась на крючке «минских соглашений» как могла, практически так, как охарактеризовал этот стыдливый процесс современный русский Риббентроп Сергей Лавров. Путин своим росчерком пера о признании своих оккупационных образований «независимыми государствами», неожиданно снял Украину с крючка «минских соглашений».  Впрочем, также неожиданно, как и в сентябре 2014 года он подвесил Украину на «минский крючок», пожалуй, это является единственным плюсом. Это означает, что попытка Путина ликвидировать Украину через одностороннее исполнение ею минских договоренностей провалилась.  

Військові РФ біля кордонів України влаштували бунт і не хочуть воювати: їх звільняють – ЗМІ  

Російські військові, що перебувають поблизу кордонів України, почали бунтувати та відмовлятися від участі у бойових діях. Зокрема, 40 військовослужбовців-контрактників уже звільнилися з лав Збройних Сил РФ за власним бажанням.

Про це OBOZREVATEL стало відомо із джерел у правоохоронних органах, інформує UAINFO.org

Встановлено, що станом на 23 лютого особовий склад та техніку батальйонно-тактичної групи 254 мсп 144 мсд (військова частина 91704, Клинці/Займище, Брянська обл., РФ) ЗВО ЗС РФ переміщено у район населеного пункту Логачевка, Бєлгородської обл. Росії, що за 1 км від державного кордону України. 

Також підрозділи забезпечення та також військовослужбовці строкової служби перебувають у польовому таборі у районі населеного пункту Малакєєво, Белгородська обл., РФ – за 40 км від кордону України. Особовий склад БТГр переодягнуто у форму без знаків розрізнення.

Посольство Росії в Україні спустило прапор. ФОТО 

З російського посольства на Повітрофлотському проспекті в Києві зняли триколор.

Як передає кореспондент УНІАН, на даху будівлі російського посольства більше немає державного прапора РФ. Ймовірно, його зняли співробітники цієї установи, інформує UAINFO.org 

Разом з тим слід зазначити, що встановлена днями активістами інсталяція у вигляді декількох могильних хрестів з табличками "російський окупант" та написом англійською мовою "ласкаво просимо до пекла", так і стоять перед центральним входом до будівлі посольства.

Судячи з того, що біля будівлі стоять декілька поліцейських машин та представники підрозділу з охорони дипломатичних установ, посольство все ще охороняється.

Эйдман: По общему мнению российской правящей верхушки Путин сошёл с ума на почве ненависти к Украине и США 

Сорока из Москвы принесла. Поговорил с людьми, с которыми приходилось пересекаться на ниве политконсалтинга в Москве, а теперь они работают на, преимущественно, околовластные структуры.

Об этом на своей странице в Facebook пишет социолог Игорь Эйдман, информирует UAINFO.org.

Общее выводы такие:

В российской правящей верхушке никто, кроме Путина, воевать не хочет. Под вопросом – истинная позиция Шойгу. С одной стороны ментально он не вояка, а скорее сибарит. Однако успешная война сделала бы его вторым лицом в стране и, возможно, официальным преемником.

Остальным высокопоставленным силовикам война нафиг не нужна. Они никакие не урапатриоты, а просто матерые жулики. Они хотят кудряво жить, а не воевать. В принципе, это было заметно по выступлению на Совете Безопасности Нарышкина и отчасти Патрушева. 

Однако Путина они боятся ещё больше войны. И готовы с рвением исполнять любые его решения. А он по общему мнению сошёл с ума на почве ненависти к Украине и США.

Мартынов: Кейс Пескова чрезвычайно важен для понимания ситуации  

Кейс Пескова, который спустя сутки после "объявления независимости" не смог ответить на вопросы мировых СМИ о том, что именно было объявлено независимым, чрезвычайно важен для понимания ситуации.

Об этом на своей странице в Facebook пишет журналист Кирилл Мартынов, информирует UAINFO.org.

На первый взгляд, это типичный Peskov-talk, над которым все привыкли иронизировать в последние годы, некоторое сочетание некомпетентности и осторожности, установка, которая была резюмирована Путиным фразой "иногда такую пургу несет".

В действительности Песков, с одной стороны, не мог не отвечать журналистам, чтобы не оказаться на месте недостаточно уверенного в происходящем Нарышкина. С другой стороны, он буквально не знал, что ответить на многочисленные прямые вопросы о том, в каких фактических границах власти РФ признали ЛДНР. Дело в том, что этого точно никто не знает - единственным носителем этой информации сегодня днем являлся президент Путин, который в свою очередь мог интерпретировать признание как угодно. Что в итоге и произошло, когда он объявил, что ЛДНР признаются в границах украинских областей, но атаки на украинские позиции пока не будет - может быть чуть позже, "никто не знает, как будет развиваться ситуация".

Так называемые патриоты, а в действительности, как теперь ясно, смертельные враги российского народа и России как государства, склонны видеть в происходящем некоторый глубокий исторический смысл, отмщение, историческую правду и разрывание цепей, которыми они все это время были скованы. Проблема заключается в том, что...

"Моє серце розбивається": екс-зірка Ювентуса і Баварії висловив слова підтримки Україні 

Колишній футболіст донецького "Шахтаря" і збірної Бразилії Дуглас Коста, який зараз виступає за "Лос-Анджелес Гелаксі" з США, переживає за ситуацію, що склалася в Україні.

Бразильський футболіст зізнався, що Україна змінила його життя в кращу сторону і він відчуває теплі почуття до нашої країни. Футболіст висловив слова підтримки і сподівається, що все зміниться на краще, повідомляє УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Україна в моєму серці. Це серце зараз розбивається. Мені дуже шкода, тому що ця країна дала мені багато чого. Можливість грати в Лізі чемпіонів. Можливість змінити життя моєї сім'ї. Так що є почуття до всіх українців, тому що вони зробили все для мене. 

У мене хороші спогади. Ось де моє життя почало змінюватися. В Україні я почав зустрічатися з важливими людьми. Коли я потрапив туди, я був молодий. Я грав у футбол всього п'ять років. Потім я став відомий, грав у "Баварії", "Ювентусі". Але все почалося в Україні.

У Дубаї відкрили грандіозний Музей майбутнього. ФОТО, ВІДЕО 

В Дубаї відбулася церемонія відкриття Музею майбутнього. Тепер музей у футуристичній будівлі почав приймати відвідувачів.

Будівля вже вважається архітектурним дивом і завоювала світове визнання. Так, в 2021 році вона увійшла в список 14 найкрасивіших музеїв планети, за версією журналу National Geographic. Його відзначили за приголомшливий дизайн і передові технологічні інновації, повідомляє travel.24tv.ua, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Корпус з нержавіючої сталі прикрашений цитатами арабської каліграфії. Одна з них звучить так: "Майбутнє належить тим, хто може його уявити, спроектувати і втілити в життя". Всередині музею вже знаходиться виставка технологій. Експонати музею представляють світ за межами людських знань - на п'яти різних експозиціях, присвячених майбутньому космічних подорожей і космосу, життю, змінам клімату та екології, здоров'ю і духовності.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини