MENU

«Политзаключенным Украины важна подержка Литвы» - Евгения Тимошенко

566 0


Дочкаекс-прем'єр-міністра України ЄвгеніяТимошенко розраховує на підтримкуЛитви, яка у другій половині 2013 рокуголовуватиме у Європейському Союзі, урозв'язанні політично мотивованих справпроти Юлії Тимошенко.

«В Литвівідбуватиметься зустріч країн-членівЄС та їх східних партнерів. Дуже важливоотримати підтримку керівництва Литви,а також інших європейських країн, тимбільше, що Литва головуватиме у ЄС», -сказала Євгенія Тимошенко у інтерв'ющоденній газеті «Лєтувос рітас»(Литва).

Зокрема, на її думку, необхіднозбільшити тиск на владу України задлявиконання нею міжнародних зобов'язаньщодо верховенства права та резолюційЄвропарламенту та ПАРЄ. «В Європарламентіта інших інституціях було прийняточимало резолюцій, які ставлять передУкраїною умови, виконавши які нашакраїна може в цьому році робити першікроки до Угоди про асоціацію з ЄС. Мивважаємо, що Литва мала б зайняти важливустратегічну позицію і створити такіумови, щоб Україна зробила ці правильнікроки. А серед них - вирішення питанняпро політичних в'язнів, їх звільненняі реабілітація. Також реформа виборчоїсистеми та реформи, пов'язані ізгуманізацією українського законодавства»,- наголосила дочка Юлії Тимошенко.

«Зрозуміло,що вирок по маминій справі залежатимевід однієї людини та його підлеглих,які за політичними мотивами сфабрикувалипопередні справи проти неї. Вони й надаліздійснюють репресії проти неї, її колег,захисників, їхніх сімей, депутатів табільшості громадян України», - підкреслилаЄвгенія Тимошенко.

Дочка ЮліїТимошенко подякувала країнам ЄвропейськогоСоюзу за підтримку. «Ми дуже вдячні запідтримку всьому демократичному світові.Нам потрібна їх допомога у боротьбі завторитаризмом. Нові обвинувачення,пред'явлені мамі, вочевидь демонструютьмотиви Януковича та влади. Зрозуміло,що вони хочуть остаточно знищити своїхполітичних опонентів до 2015 року, абизберегти за собою владу», - додалавона.

«Зараз мова вже не про арешти- а про життя або смерть. Нещодавно пана Юрія Луценка через два дні після операції,коли шви ще кровили, вивезли із лікарніназад до колонії. А проти моєї мамищоденно працює чорна рекламна машина,мета якої - зробити з неї винуватця. Івсе це відбувається відкрито, цинічно.Ми просимо весь демократичний світчинити опір цьому, зупинити це. Україназаслуговує бути європейською країною,вільною, цивілізованою та заможною», -заявила Євгенія Тимошенко.

Як відомо,сьогодні Президент Литовської РеспублікиДаля Грібаускайтe заявила президентуУкраїни Віктору Януковичу, що Українадля підписання угоди про асоціацію зЄвросоюзом повинна припинити політичномотивовані переслідуванняопонентів.

«Україна важлива дляЄвропейського Союзу. Литва підтримувалаі буде підтримувати її прагнення йтишляхом європейської інтеграції. Протеєвропейське майбутнє України і її народузнаходиться тільки в руках самоїУкраїни», - сказала Даля Грібаускайте.

ПрезидентЛитви підкреслила, що ЄС з особливоюувагою стежить за перебігом справ,порушених стосовно політичних опонентів.«Їх перебіг зіграє істотну роль увідносинах між ЄС і Україною. Вибірковеправосуддя ускладнює діалог країни зЄС і формує негативний політичнийконтекст. Від здатності України вирішитиці проблеми багато в чому буде залежатиможливість підписання угоди про асоціаціюз ЄС», - заявила Даля Грібаускайте

Свобода для Тимошенко 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини