MENU

Киев — единственный город в Европе, где самоуправления нет

335 0

Криваві події, що сталисясьогодні у Київраді із побиттям людей,це сумна закономірність, яка,на жаль,стала уже звичайною практикою…


Столицю на сьогодніпринизили до неможливого: за десятьднів КМДА двічі стає епіцентром кривавогопобиття кийками людей. За двадцять роківнезалежності Україна ще не знала такого,щоб народних депутатів, журналістів,людей в адміністративній будівлі простогамселили .


На сьогодні Київ –єдине місто у Європі, де самоврядуванняповністю зруйновано. Київрада залишиласяодним органом, який обраний киянами. Точому ж кияни не можуть потрапити навітьсюди? На сьогодні влада не просто закритавід людей, вона замурована кодовимизамками, турнікетами, численною охороною. 


Щодня приймаютьсяодноосібні рішення ставлеником Януковича О. Поповим, що визначають життя кількохмільйонів мешканців за ними ж заплаченікошти. Це публічний політичний піар, щокошти нам дає Попов або Азаров. КошторисКиєва складається із коштів, які заплатилисамі кияни, київські підприємці іпідприємства. То чому ж вони не маютьправа запитати у влади, куди ж вонавитрачає ці кошти? Чому ж вони не можутьвплинути на те, куди краще ці коштивитрачати?


Оскільки цей кошторисзатверджує Київрада, то чому ж журналістиі громадськість не можуть бути присутнімина сесії, яка ділить їх власні кошти? Дотого ж О. Попов має враховувати, що заминулий рік було заборговано багатокоштів перед закладами освіти, а вчителівперше отримали доплати на 10% менше відзвичайного. Лікарні вже давно не можутьпридбати необхідного обладнання, навітьрентгенапаратів, а над столичнимимедиками проводиться жахливий експериментпід назвою «реформи медичної галузі».Великі борги і перед комунальниками. Аце ж не просто галузі, це сотні тисячлюдей. І цих людей Попову не вдастьсяобдурити казками про віртуальну економіюв 1,2 мільярди грн та надмірне фінансуванняКиєва. 


Ще в грудні місяці,коли через борг у 2,5 мільйона грн. швидкау Києві мало не припинила існувати, япопереджав О. Попова, що вони граютьсяз вогнем. Цім окозамилюванням про«покращення» уже нікого не купиш. 


Сумно констатувати,але схоже нормального діалогу міжгромадою і владою уже не вийде. Кожненове криваве побиття викликатиме щесильніший спротив у громади. Є лише одинрецепт: якнайшвидше провести вибори уКиєві, аби не допустити остаточногозбурення киян. Бо тільки обрана людьмивлада в їх очах буде легітимною.

Володимир БОНДАРЕНКО 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини