MENU

Табачник предлагает школьникам изучать патриотические произведения в резервное время

277 0

Міністерство освіти не збирається повертати до обов’язкової програми з української літературні твори патріотичного характеру. Нинішня влада вважає, що у мінімальний обсяг знань учнів загальноосвітніх навчальних закладів патріотичні твори входити не повинні і пропонує читати їх «у резервний від обов’язкового текстуального вивчення час».

Про це йдеться у відповіді Міністерства освіти і науки, молоді і спорту України на моє звернення щодо причин виключення з навчальної програми з української літератури творів «Джури козака Швайки» Володимира Рутківського та «Таємниця козацької шаблі» Зірки Мензатюк, які носять відверто патріотичних характер.

У листі Міністерство посилається на позиції та думки абстрактних «провідних науковців та учителів-практиків», доводячи свою правоту. Бажання вилучити твори, які виховують дух патріотизму у школярів, яке, безумовно, є у антиукраїнського міністра Табачника – зрозуміле. Але, те що ліквідатор патріотизму не зміг назвати жодного експерта, який виступив проти цих творів, обмежившись загальними словами, говорить про те, що під керівництвом проросійського міністра досі немає достатньої кількості проросійських антиукраїнських провідних науковців та учителів-практиків, чиї імена можна було б назвати. Впевнений, що ідея виключення згаданих творів, це виключно ідея самого міністра і чергове свідчення його ворожих Україні поглядів.

Тому я знову звернувся до міністра освіти і науки, молоді та спорту України Д.Табачника з вимогою назвати імена конкретних експертів, які виступили за виключення цих творів зі шкільної програми.

Нагадаю, зі шкільної програми з української літератури для 5 класу зникли гостро-патріотичні твори: «Джури козака Швайки» Володимира Рутківського та «Таємниця козацької шаблі» Зірки Мензатюк. Тому я й звернувся до Д.Табачника з вимогою повернути до шкільної програми з української літератури зазначені твори.

«Джури козака Швайки» – історична повість, один із відомих і успішних творів сучасної літератури для дітей, лідер книжкового продажу, що здобув багато нагород, у тому числі й найповажнішу – Шевченківську премію. «Таємниця козацької шаблі» – повість про сучасних дітей, що порушує важливі морально-етичні проблеми, дуже популярний у дітей твір, що успішно продається; за ним написано сценарій фільму.

 

 Олександр БРИГИНЕЦЬ

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини