MENU

Конституция была намеренно введена Кучмой с целью уничтожения государства — блогер

368 0

Дивлюся виступ Барака Обами «State of the union address». На відміну від України у США немає конституційних проблем, але президент почав саме з конституції, нагадавши слова великого Джона Кеннеді про її значення для прогресивного розвитку держави. Американці горді за свої суди, закони і правову систему. Вони розуміють, що нерозумно довіряти сучасну державу президенту без юридичної освіти.

Україна прославилася тим, що конституцію депутати приймали вночі - вперше у світовій практиці. Затуманений радянською ідеологією простий народ промовчав. Жоден юрист - фахівець не наважився дати критичний аналіз цього талмуду Кучми, який закріпив жорстку вертикаль влади президента, як генерального секретаря партії. Але таких фахівців не було - їх і зараз немає.

Не знаю юристів в Україні, які би розуміли і писали, що основна частина конституційного законодавства (де - факто) це: закони про вибори депутатів ВР і президента, закон про політичні партії. Саме з їх допомогою здійснюють «законне захоплення» влади шахрайським способом - імітації голосування анонімними закарлючками, партійними списками та іншими трюками.

В «конституції України» внесено норми, які гарантують: найвищу владу президента - підпорядкування йому всіх силових структур, встановлення контролю над Верховною Радою через партійні фракції, повного контролю над судами через Вищу Раду Юстиції (стаття 131 конституції) і право президента призначати суддів, при потребі «поправляння» конституції суддями ручного КС.

Абсурдно, що правовий статус конституційного суду як суб'єкта -творця конституційних правовідносин - не визначили у самій конституції. Окремого розділу про КС немає, але є розділ про прокуратуру, яку фактично віднесли до влади президента, бо саме він має право звільняти з посади Генерального прокурора.

Цих інструментів було більш ніж достатньо для побудови диктатури президента і тоталітарного режиму партійної влади. Таким чином у конституцію України перенесли адміністративно - командну систему СРСР без розподілу повноважень гілок влади та їх взаємної незалежності - аксіоми № 1 для демократичної держави. Стаття 6 у цьому значенні - це просто фікція.

Ці фундаментальні недоліки вибухають час від часу конституційними кризами, а сама конституція України 1996 року є надійним гальмом на шляху технічно - економічного прогресу. Додатковою гарантією цього правового абсурду є точна копія Верховної Ради часів УРСР - псевдо влади, де сучасні доярки - секретарки і їх партійні пастухи роблять вигляд, що розуміються в законах.

Висновок: така Верховна Рада - це одна з юридичних причин неможливості побудови держави, тому що її основою є правова система. Без логічного і розумного закону економіка - крім базару і супермаркетів - працювати не буде. Не буде діяти ні банківська, ні фінансова системи, а серйозні іноземні інвестори будуть оминати таку державу десятою дорогою.

Я особисто схильний думати, що така конституція була навмисно запроваджена президентом Кучмою з відома конституційно - неспроможних та ще й сплячих депутатів 2-го скликання з метою знищення і пограбування держави, руйнації економіки для виникнення масового безробіття і досягнення кінцевої мети - вигнання українців з рідної землі в пошуках роботи за кордон...

 

 

Zinoviy ANDRUKHIV

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини