MENU

Как лучше Азарову выполнить поручение президента Януковича

224 0

Нещодавно президент Янукович звелів прем'єру Азарову прискорити виконання економічних реформ – процес, який президент бачить як внесення урядом до Верховної Ради законопроектів на виконання минулорічного плану реформ. З цього фактично виходить, що уряд працює із запізненням десь на півроку, а то й на рік. А тим часом негативні процеси в економіці, на відміну від темпу роботи влади, зростають з прискоренням. Держстат повідомляє, що за перший місяць 2013 року порівняно з груднем 2012 року спад промислового виробництва становив 11,1%. Це є очевидним покращенням падіння, у порівнянні з минулим роком, коли промислове виробництво знизилося на 12,7% місяць до місяця. Можливо, Азаров використає цей факт та доповість Януковичу про те, що реформи почали впроваджуватися.

Та насправді такий «успіх» – не надто сильний аргумент покращення. Він, до речі, може бути деякою мірою наслідком додаткового робочого дня у січні 2013 року порівняно до 2012 року. Погіршується динаміка рік до року – спад промислового виробництва в січні 2013 року порівняно з січнем 2012 року становив 3,2%, повідомляє Державна служба статистики України. А от у січні 2012 року до січня 2011 року, промислове виробництво в Україні зросло на 2,8%. А ось іще цікавий показник – обсяг будівництва у січні 2013 року впав рік до року більше, ніж на 15%. А будівництво – це індикатор і економічного розвитку країни (адже його зростання тягне за собою металургію, хімію, транспорт, зайнятість), і соціального – люди отримують житло. Загалом за підсумками 2012 року спад промвиробництва до попереднього року становив 1,8%.

Єдине, чим може знову похвалитися уряд Азарова – січнева дефляція у 0,2%, у порівнянні з січнем 2012 року, яка свідчить знову ж таки про поглиблення застою в економіці. Маю декілька поганих новин для Азарова – спад виробництва свідчить про продовження рецесії та про те, що вона близька до переходу в депресію. Між іншим, це матиме негативні наслідки для виконання Державного бюджету, бо вже свідчить про нереалістичність урядових прогнозів зростання ВВП на 3,4%.

Насамкінець, безкоштовна порада Януковичу щодо того, як прискорити реформи – безумовно допоможе, якщо відправити цей уряд у відставку. І піти туди ж самому, слідом за урядом.

Андрій ПИШНИЙ

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини