MENU

Следователь - избитой женщине: «Нам лучше знать, кто вас бил, а кто просто мимо проходил»

516 0

Несмотря на общественный резонанс, следствие по избитой молодой женщиной Виктории Карпенко группой пьяных подростков не продвигается ни на шаг. Точнее, все идет, "как нужно" - обвинение предъявлено только ранее привлекавшемуся за хранение наркотиков. Остальные проходят, как свидетели. Получается, словам потерпевшим, и особенно, искалеченной молодой женщины у нас верят намного меньше, чем "присутствующим" при избиении. Постановление об отклонении прошения потерпевшей ниже, под катом.

Это-типичная черта нашего следствия с 90-х годов. При раскрытии преступления, совершенное группой лиц до суда доходит только 1 злоумышленник, который на себя берет всю вину и идет "паровозом". Ему тоже в чем то легче- ведь пункт статьи УК для преступления, совершенного в одиночку, всегда предполагает меньшее наказание. Вопрос о материальной заинтересованности следователя и прокурора, в силу наивности, даже не хочется обсуждать. И не стоило вводить новый УПК, еще более бессмысленный и гуманный к преступникам -лучше бы добились выполнения правоохранителями старого кодекса.

Постановление:

ПОСТАНОВА про відмову в задоволенні клопотання

місто Запоріжжя 22 лютого 2013 року

Старший слідчий СВ Хортицького РВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області майор міліції Гефтер О.В., розглянувши клопотання потерпілої Огородник В.О. та її представника Скрипника А.В. від 22 лютого 2013 року щодо проведення в кримінальному провадженні №12012089990000072 від 24.11.2012 слідчих дій та притягнення до кримінальної відповідальності винних осіб. -

ВСТАНОВИВ:

22 лютого 2013 року потерпіла Огородник В.О. та її представник Скрипник A. В. після надання доступу до матеріалів досудового розслідування в порядку ст.290 КПК України^ заявили клопотання щодо проведення слідчих дій в кримінальному провадженні, а саме одночасного допиту між нею та Кучер, Срмаковим, Михайловим, Авраменко, Лісневським: притягнення вказаних осіб до кримінальної відповідальності; проведення СМЕ з метою встановлення механізму спричинення їй тілесних ушкоджень.

Зазначене клопотання підлягає відмові в задоволенні, оскільки: І) допитаний в якості свідка Михайлов М.Д. пояснив, шо він не приймав участі в подіях, які мали місце 23.] 0.2012. а проходив повз. 2) допитаний Авраменко Д.А. пояснив, що ввечері 23.10.2012року він знаходився на роботі і не приймав участі в вказаних подія, шо підтверджується свідченнями інших свідків; 3) малолітній Кучер І.Л., 2000 р.н. народження, неодноразово викликався на допити, однак на виклики не з'явився, а згідно КПК України малолітня особа не може бути піддана примусовому приводу; 4) допитаний в якості свідка Лісневський В.С. пояснив, що дійсно був очевидцем вказаного конфлікту, але ніяких ударів потерпілій Огородник В.О. він не наносив; 5)щодо участі Срмакова в побитті Огородник В.О. в ході досудового розслідування даних не здобуто; 6)17.12.2012 року та 26.12.2012 року в кримінальному провадженні було призначено додаткову судово-медичну експертизу з метою встановлення механізму спричинення Огородник В.О. тціесних ушкоджень, але проведення вказаних експертиз було не можливим у зв язку с тим. що сама потерпіла Огородник B. О. відмовилась від повторного проходження комп'ютерної томограми головного мозку та кісток черепу, яке потрібно для уточнення локалізації лінії перелому з метою подальшого встановлення механізму травми; 7) в ході досудового розслідування яких-небудь об'єктивних даних, вказуючих на причетність вищезазначених осіб до скоєного правопорушення, здобуто не було.

Ураховуючи викладене, керуючись ст.ст. 110 та 220 КПК України, -ПОСТАНОВИВ:

1. У задоволенні клопотання потерпілої Огородник В.О. та її представника Скрипника А.В. від 22 лютого 2013 року щодо проведення в кримінальному провадженні №12012089990000072 від 24.11.2012 слідчих дій та притягнення до кримінальної відповідальності винних осіб - відмовити.

2. Копію постанови вручити особам, які заявили клопотання та роз'яснити, що дане рішення може бути оскаржене слідчому судді відповідно до ст.ст. 303, 304 КПК України упродовж 10 днів з дня отримання його копії.

Старший слідчий СВ .Хортицького РВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області майор міліції Гефтер

 

Ярослав ДУНАЕВ koordinatorudpn


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини