MENU

Клиника «Феофания» - «поле чудес» для госбюджета

319 0

Нещодавно клінічна лікарня «Феофанія», відома тим, що лікує виключно владних «VIPів», акцептувала пропозицію щодо капітального ремонту з переоснащенням лікувального корпусу №3.

 

Вартість ремонтних робіт становить близько 182,24 мільйони гривень.

 

Корпус, який планують ремонтувати, відомий тим, що тут лікуються після перенесених інфарктів вітчизняні можновладці. І їх вибір цілком логічний – попри те, що лікарня державна, таким сервісом, який вона надає, може похвалитися не кожний приватний заклад. Так, у 8-поверховому корпусі на 235 ліжок працюють 490 чоловік персоналу. Виходячи з цього, можна легко здогадатися, що запланований капітальний ремонт клініки буде здійснений згідно останніх технологій будівництва та медицини, а отже стає зрозумілим, чим зумовлена вкрай висока вартість цих робіт.

 

Так, в рамках цього тендеру передбачені ремонт із переобладнанням  допоміжних будівель та мереж насосної та кисневої станцій, сховища рентгенівської плівки, будівлі під встановлення дизель-генераторної установки, підземних галерей та інженерних мереж, розширення двох ліфтових шахт для підйому візків харчоблоку, внутрішні демонтажні та загальнобудівельні роботи, встановлення медичного обладнання та зовнішні роботи по опорядженню фасадів. Варто зазначити, що лише на розробку робочої документації капітального ремонту було витрачено 3,25 мільйона гривень.

 

Натомість ті лікувальні заклади, які дійсно потребують ремонту, не отримують на це із державного бюджету ні копійки. Доказом цьому – протитуберкульозні заклади України, які всі без винятку знаходяться у аварійному стані і не можуть вмістити всіх хворих, оскільки жодного – навіть косметичного – ремонту у них не проводилося щонайменше 20 років.

 

Більше того, цьогоріч близько 110 тисяч українців можуть померти через недофінансування закупівель лікувальних препаратів - у бюджеті-2013 закладено лише 40% коштів на лікування СНІДу і туберкульозу, і жодної копійки не передбачено на лікування хворих на гепатити. Таким чином виходить, що182-мільйонний ремонт «Феофанії» - це річне лікування 30 тисяч українців з ВІЛ-інфекцією, ці кошти – ціна їхнього життя.

 

Для того, щоби з’ясувати, чим обумовлена така вибірковість у виділенні держкоштів на ремонт лікувальних закладів та чи дійсно існує потреба у проведенні ремонту в корпусі №3 клінічної лікарні «Феофанія», я звернувся з відповідними депутатськими зверненнями до Генеральної прокуратури України, Державного казначейства та Міністра економрозвитку та торгівлі. Всі відповіді обов’язково опублікую.

 

Павло ПЕТРЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини