MENU

Губернатор Хмельниччины Ядуха заявил, что журналисты, которые критикуют Януковича, пишут «с бодуна»

760 0

Голова Хмельницької облдержадміністрації Василь Ядуха не може змиритися з тим, що його публічна персона (та й органів влади краю в цілому) постійно потрапляє під шквал критики місцевих засобів масової інформації. У цьому бачте винувате, за його словами, тотальне засилля опозиційних мас-медіа на території Хмельниччини. Василь Степанович дав зрозуміти, що ті ЗМІ, котрі критикують владу, або не дружать з головою або «пишуть з бодуна».

— І сьогодні дуже дивно виглядає інформація деяких представників опозиційних ЗМІ, а в нас 90 відсотків опозиційних, які пишуть те, що взбриде в голову або «з бодуна». Вони порахували, що 2013 році планується створити тільки 28 тисяч нових робочих місць. Треба виходити з реалій та практичної потреби, — перейшов на образи пан Ядуха на сьогоднішньому засіданні колегії ОДА.

Хмельницький губернатор не кається у тому, що має за плечима гіркий досвід «повчання» журналістів. Нагадаємо, що наприкінці 2010 року після виборів до місцевих рад, очільник області на прес-конференції дозволив оціночні судження та створив, м’яко кажучи, нездорову атмосферу.

— Ряд журналістів свідомо десятиріччями все пишуть негативно про голову облдержадміністрації, зокрема, й про мене. Я розумію, що веду тверду політику, яка багатьом не подобається. Тож можу заявити: «Ніхто на шию не сів і не сяде», — такою реплікою посадова особа Василь Ядуха спробувала внести ясність, хто на Поділлі справжній хазяїн.

Тоді, аби зам’яти нікому не потрібен конфлікт, з Адміністрації Президента відрядили гінця. Облдержадміністрація оперативно зібрала круглий стіл за участю акул пера, на якому вибачилася «за спричинені незручності» у професійній діяльності журналістів.

Через два роки з хвостиком губернатор Ядуха знову взявся за старі «грішки». Форма його звинувачень дуже здивувала, коли врахувати той факт, що ряд друкованих видань Хмельниччини, напряму залежні від влади або лояльні до неї, періодично пишуть про добрі справи команди Президента Віктора Януковича. Не скупляться на компліменти й для самого Василя Степановича. Так, за підсумками прес-конференції хмельницького губернатора, яка відбулася 28 лютого цього року, провладні ЗМІ піднесли три роки роботи обласної влади як щось неймовірне, шляхетне, унікальне, чого не було раніше. Звісно, без кривого слова.

На формування подачі «правильної інформації» окремо спрацювали “цінні поради” Адміністрації Президента, які керівництво Хмельницької ОДА одержало напередодні прес-конференції. «Основний зміст прес-конференції — відобразити роль Президента України у вирішенні регіональних проблем, продемонструвати ретроспективу трьох останніх років — що було і що змінилося за цей час завдяки ініціативам та підтримці глави держави, а також які перспективи розвитку очікують регіон», — наводимо уривок зі столичної депеші.

Фактично, — це міні-шпаргалка, якою керувався Василь Ядуха під час спілкування з журналістами про «покращення» і яку, як бачимо, підхопили провладні ЗМІ.

Василю Степановичу, а тепер скажіть: ці газети також «писали з бодуна» чи у них присутній «кайф» від всезагального «покращення»?

Наостанок про «складну» арифметику. Губернатор Ядуха стверджує, що на Хмельниччині 90% ЗМІ є опозиційними до влади. Рахуємо. У 20 районах є гарантовано по одній газеті, у співзасновниках яких сидять райдержадміністрації та районні ради. Плюс окремі території мають районне телебачення, яке фінансується місцевими бюджетами. На обласному рівні, щонайменше, два телеканали є лояльними до влади. На виході отримуємо цілком протилежний результат, аніж навів керманич області.

Віталій ТАРАНЕНКО

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини