MENU

Начинаю борьбу с фармакологической мафией во главе с Богатыревой - Москаль

1110 0

Мені до рук потрапило дві упаковки препарату APROVEL R виробник якого є фармацевтична компанія Sanofi Pharma Bristol-Myers Squibb SNC , Франція, але одна куплена в українській аптеці, а друга в Румунії. Різниця в ціні даного препарату викликала майже шок. Для порівняння додаю фотографії препарату APROVEL R , але одна упаковка куплена в українській аптеці, а друга в Румунії.

 

 

Вартість упаковки медичного препарату APROVEL R 300 mg, в якій, як зазначено на упаковці, міститься 14 таблеток ( тобто 1 блістер) і яка куплена в українській аптеці, складає 299,70 грн, що відповідно до курсу дорівнює 37,5 дол.США. Вартість упаковки медичного препарату APROVEL R 300 mg, я кій міститься 28 таблеток ( тобто 2 блістера), який куплено в Румунії, вартує 130,97 лей, тобто 37,42 долл. США. Складається враження, що вартість упаковок майже однакова. Але є одне «але». В упаковці, купленій в Україні, міститься 1 блістер в кількості 14 таблеток, а в упаковці яка куплена в Румунії, вкладено 2 блістера, тобто 28 таблеток. А ціна однакова. Тобто український препарат коштує в 2 рази дорожче, ніж його румунський аналог. За логікою - 14 таблеток повинні коштувати 18,75 дол.США, а ніяк ні 37,5 дол.США.

 

Що виходить? А виходить, те що в системі Міністерства охорони здоров’я та в Державній службі по контролю за лікарськими засобами процвітає корупція та шахрайство. Дистриб'юторна компанія, яка завозить даний препарат на територію України, фасуючи медичні препарати в упаковку вкладає 1 блістер в 14 таблеток, а ціна проставляється, як за 28 таблеток! Це є прямі елементи корупції і шахрайства. І я більш ніж впевнений, що про таку злочинну схему знає керівництво міністерства, але чомусь… Не всі громадяни України мають можливість купити та порівняти ціни лікарських засобів, куплених в Україні, з цінами на аналогічні медичні препарати Євросоюзу, не кажучи вже про якість препаратів.

 

Тому я розпочинаю своє власне розслідування пов’язане з медпрепаратами, про яке буду інформувати громадськість, і яке, в чому я глибоко впевнений, має завершитися повною відставкою керівництва Міністерства охорони здоров’я та Державної служби по контролю за лікарськими засобами. Звертаюсь до людей. Якщо у когось є або факти, або підозри щодо фальсифікації, шахрайства або явного завищення ціни на медичні препарати, прошу повідомляти мене на мою електронну адресу [email protected], або сюди – приватними повідомленнями

 

Hennadii Moskal

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини