MENU

Кабмин стал зоной сурового режима

457 0

Кабмін суворого режиму. Відсьогодні журналістам заборонено пересуватися урядовою спорудою під час засідання КМ. Протягом трьох-чотирьох годин, що триває нарада, вся преса зобов'язана знаходитися у навмисній вигородці, яку побудував «уряд реформаторів» в перші ж дні своєї каденції. Вийти до аптеки, випити води або (для тютюнозалежних) піти на перекур під час довгих пауз між запланованими брифінгами міністрів відтепер неможна. Зробити щось корисне з професійної точки зору - також, бо доступу до міністрів в преси також нема. Нагадаю, його скасували ще 2011 року, перенесши зал для брифінгів на поверх нижче від зали засідань. Аби представники ЗМІ не дратували своєю присутністю, а надто - запитаннями, августєйших державних мужів. 


Нагадаю, раніше в журналістів був доступ до міністрів не лише після засідання КМ, а й перед початком. Але в перші ж місяці першого уряду Миколи Азарова віп-очільників відгородили від преси чорними стрічками, по периметру яких тепер стоять охоронці.


Прес-служба Кабміну каже, що сьогоднішня екзотична новація тримати пресу у чотирьох стінах - не їхнє рішення, а Комендатури, тобто, Управління Держохорони, яке охороняє будівлю. Інші джерела вказують, що навпаки, ця ідея визріла всередині Кабміну, і її автором став Секретаріат КМ, тобто, люди, які відповідають за оргроботу.


Я не знаю, хто правий, але нагадаю, що УДО охороняло Кабмін завжди. А Секретаріати змінюються разом з урядами. Остальноє додумайтє самі.

 

Olga Chervakova


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини