MENU

В Украине свирепствует опасный вирус пневмонии

921 0

ДРУЗІ, БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ! НЕБЕЗПЕЧНИЙ ВІРУС!

Зараз по Києву, а можливо, і по всій Україні гуляє вірусна пневмонія, від якої люди мруть, як мухи.


Про смерть «майора Оніщенка», думаю, всі знають. Крім нього, тільки у мене померли кілька знайомих, а кількох вдалося врятувати.

Виглядає це «щастя» приблизно так. Вам стає погано – усі симптоми грипу: підвищена температура і головний біль, можливо, невеликий кашель. Ну, хто в Україні через грип викликає лікаря? Три доби ви мужньо лікуєтесь самостійно – таблетками від грипу, але вам тільки гіршає. Нарешті ви починаєте підозрювати, що щось тут не те, і викликаєте лікаря. Приходить втомлена, замордована великою кількістю викликів (епідемія грипу) лікарка. Дивиться вам горло, швиденько слухає в трубочку верхню частину грудної клітини, ставить діагноз «грип» і прописує якісь препарати проти вірусів і запалення.

Ви сумлінно їх п’єте, труячи свій організм. На добу чи півтори вам навіть стає краще. Між тим у вас прогресує запалення легенів. За деякий час температура піднімається до 40. Ви збиваєте її аспірином чи цитрамоном, вона збивається десь години на три, а далі виганяє знову. На цьому етапі ви або встигаєте «невідкладну», яка поставить діагноз «крупозна пневмонія», і ви негайно почнете приймати скажені дози антибіотиків, які врятують вам життя. Або не встигаєте.


ЩО РОБИТИ. Як це не дико, при найменших симптомах грипу, якщо за добу не стає легше, треба викликати лікаря. І наполягати, щоб він уважно прослухав ваші легені. І робити це хоча б раз на два-три дні, поки явно не одужаєте.

Якщо ж таки пневмонія, до лікарні можна не лягати, але тільки якщо близькі здатні забезпечити вам ідеальний догляд – прийом антибіотиків та інших таблеток (три-чотири рази на добу), дієтична їжа у ліжко, гаряче пиття багато разів на день.


Раз на три дні – прихід лікаря, раз на тиждень – поїздки на рентген.


І кілька тижнів не вставати з ліжка.

Радості мало, тому краще не запускати, друзі. Бо якщо прогавите початок хвороби – цілком реально і Богу душу віддати. Хто одужує – як народжується вдруге.

 

Олена БІЛОЗЕРСЬКА 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини