MENU

У нас есть Тимошенко, Яценюк, Кличко и Тягнибок. Или кто-то из них, или Янукович - эксперт

612 1

Я би хотів, щоб лідером української опозиції і майбутнім президентом України став Гавел. Але, по-перше, пан Вацлав, на жаль, помер, царство йому небесне. По-друге, він був чех, і якби й досі жив,  нам мало чим допоміг би, хоча незадовго до смерті висловлювався на підтримку європейської перспективи України і на захист Юлії Тимошенко. По-третє, "нет пророка в своем Отечестве", і навіть Гавел за кордоном уславлений більше, ніж на батьківщині. Це схоже на синдром Горбачова.

В реалі, а не у фантазіях, у нас є Тимошенко, Яценюк, Кличко і Тягнибок, із своїми плюсами та мінусами, чеснотами та недоліками. Хтось із них чотирьох - і більше ніхто - або стане єдиним кандидатом від опозиції в першому турі, або вийде з Януковичем у другий.

Нових облич не з'явиться, бо вільних ніш нема. В цілому ці четверо задовольняють різнопланові смаки виборців. До того ж, лідери опозиційних фракцій символізують і певне оновлення, і зміну поколінь в політиці. Яценюку нема ще сорока, і він не голосував за незалежність, бо доріс до 18-ти.  Трохи старший Кличко привів до Ради щойно сформовану партію. Тягнибок в депутатстві не новачок, але власну політичну силу до Ради завів теж вперше. У Тимошенко за плечима - досвід, і найвища готовність до президентства за усією сукупністю факторів.  І вона належить до молодшого, ніж Янукович, покоління.  

Тимошенко, Яценюк, Кличко, Тягнибок - таким є вибір, якщо взагалі стануться вибори. А їх може й не бути, особливо якщо всупереч інстинкту самозбереження опозиційна громадськість й надалі накручуватиме саме себе проти лідерів опозиції і не братиме участь в масових акціях протесту.

Або хтось із цих чотирьох, або коротайте вік з Януковичем і будьте живі та здорові. Се ля ві. І це не вибір меншого зла. Кожен із цих чотирьох - в рази кращий за Януковича, і в порівнянні з ним - добро. А гірших за чинного президента бути вже й не може!

Олег МЕДВЕДЄВ

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини