MENU

Ленина хотят увековечить в честь Голодомора

203 0

У 2007 році КМДА в рамках відзначення 75-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні подала документи на занесення пам’ятника Леніну до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Про це йдеться у відповіді КМДА на мій запит щодо статусу, форми власності і можливості знесення пам’ятника Леніну на вул. вул. Жилянській, 87 (Старовокзальна).

Як повідомила КМДА, цей пам’ятник рішенням виконавчого комітету Київради народних депутатів від 27.01.1970 №159 включено до переліку пам’яток історії та культури місцевого значення.

Ну зрозуміло, радянська влада, червоні галстуки, пам’ятники Леніну - це пам’ятки, але наступний абзац відповіді КМДА мене просто вбив…

З листа: «На виконання Указу Президента у 2007 році «Про заходи у зв’язку із 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні» КМДА направляла документи на всі об’єкти монументального мистецтва, в тому числі і зазначений пам’ятник Леніну, для вирішення питання занесення їх до Державного реєстру пам’яток України».

Тобто, я не можу домогтися згоди влади на занесення у цей Реєстр історичних будинків Києва, яким більше 100 років, щоб вберегти їх від знесення, натомість влада намагається впхнути туди пам’ятник вождю червоної революції.

Я звернувся до Міністерства культури України з проханням пояснити КМДА, що «розтиражований» пам’ятник Леніну не може вважатися пам’яткою.

 

 

Олександр БРИГИНЕЦЬ 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини