MENU

К 70-летию Сталина фронтовиков-инвалидов увозили в Сибирь, чтобы не портили вид городов

1597 2

 Куди зникли з вулиць великих міст ветерани-інваліди ввв в 1949 році???

► У 1949 році, перед святкуванням 70-річного ювілею сталіна, в колишньому СРСР були розстріляні фронтовики-інваліди ввв. Частину їх розстріляли, частину відвезли на далекі острови Півночі і в глухі кути Сибірі на острів Валаам. 

► Острів Валаам - табір інвалідів другої світової війни розташований на острові Валаам (у північній частині Ладозького озера), куди після другої світової війни в 1950-1984 звозили інвалідів війни у колишні монастирські будівлі. 

► Більшість цих людей жили і померли на острові Валаам, куди радянський уряд примусово вислав калік війни, щоб не псували вони своїм каліцтвом міста синів і дочок чекістів. Було ще одне місце, - степи Казхстана. Там в степу, калік-фронтовиків викидали з скотних вагонів і розстрілювали з кулеметів ...

► Так чекістська батьківщина дякувала воїнів-переможців. 

► Страшна статистика стала відома лише тепер. ЇЇ таїла в собі досі потерта і пожовкла від часу папка з грифом «Цілком таємно».

► На фронтах «Великої Вітчизняної» війни :
-загинуло 28540000 бійців, командирів і мирних громадян.
-поранено 46250000.
-повернулися додому з розбитими черепами 775 000 фронтовиків.
- однооких 155 000.
- сліпих 54000.
- з знівеченими особами 501342
- з кривими шиями 157565
- з пошкодженими хребтами 143241
- з відірваними статевими органами 28648
- одноруких 3000000 147
- безруких 110 000
- одноногих 3255000
- безногих 1121000
- з частково відірваними руками і ногами 418905
- безруких і безногих так званих «самоварів», - 850942

► І тут в 1950 році за указом Верховної Ради Карело-Фінської РСР утворили на Валаамі і в будівлях монастирських розмістили Будинок інвалідів війни і праці. Навіщо така увага нещасним інвалідам Війни? Чому на острові, а не на материку? А адже заклад був ще той ...

► Груди в орденах, а він біля булочної милостиню просить. Позбутися від них, у що б то не стало позбутися, вирішив уряд СРСР. Вихід знайшли, на острови: з очей геть - з серця геть. Протягом кількох місяців країна-переможниця очистила свої вулиці від цієї «ганьби»!

► Їх зібрали за одну ніч з усього міста спеціальними нарядами міліції і держбезпеки, швидко відвозлили на залізничні станції, вантажили в теплушки типу ЗК і відправляли в ці самі «будинки-інтернати». У них відбирали паспорти і солдатські книжки - фактично їх переводили у статус ЗК. Та й самі інтернати були у відомстві нквс.

► Перед цими інтернатами ставилася мета тихо-мирно спровадити інвалідів на той світ якомога швидше. Навіть те убоге утримання, яке виділялося інвалідам... розкрадалося.

► І ось одного разу прокинувшись вранці, перед самою річницею сімдесятиріччя Сталіну, щасливі радянські громадяни не почули звичного гуркоту саморобних інвалідних візків і скрипу протезів повернувшихся з війни калік …


це було славнозвісне «светлое будущее» !

► На Валаамському цвинтарі стоїть тільки 2 прогнилих стовпчики з... номерами. Не залишилося нічого – вони всі пішли в землю, не залишивши пам'ятника жахливому експерименту людського зоопарку героїв радянської влади.

► Портрети фронтовиків-інвалідів. Художник Геннадій Добров

 

Український трикутник

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини