MENU

«Брать Украину силой бесперспективно!», - Тимошенко написала письмо Януковичу

694 1

Вікторе Федоровичу!

 

Я до вас звертаюся дуже рідко, але зараз саме той важливий момент, коли це потрібно зробити.

 

Сьогодні народні депутати вашої парламентської більшості покинули сесійну залу Верховної Ради, сховалися за закритими дверима від засобів масової інформації, своїх колег – опозиційних народних депутатів – та майже в підпіллі почали приймати закони іменем українського народу. Це розвал основ життя держави, який відбувається під вашим керівництвом.

 

Подібна ситуація вже мала місце 1 лютого 2000 року. В той час наша парламентська більшість зробила те ж саме. Покинула сесійну залу та окремо від парламентської опозиції приймала рішення в Українському домі. Ми тоді, як і ви сьогодні, відчували себе всесильними переможцями, бо вважали наші цілі настільки праведними, що вони дозволяли нам діяти силовими методами.

 

Я звертаюся до вас сьогодні, бо вважаю, що тоді була допущена історична помилка всіма, хто був учасником подій в Українському домі, навіть якщо юридично все було зроблено бездоганно. Бо той своєрідний парламентський переворот залишив в історії України принизливий смак несправедливості та беззаконня, і всі народні депутати, які брали тоді в ньому участь, замарані в тому політичному насиллі. Хотілось би вирвати та спалити ті історичні сторінки, але минулий сором вже став безсмертним.

 

Я ще раз звертаюся до вас, Вікторе Федоровичу, з порадою не повторювати ту помилку та невідкладно особисто втрутитися в кризову ситуацію, яка склалася у Верховній Раді. Ні за яких обставин не підписуйте незаконно розглянуті вашою парламентською більшістю законопроекти, хто б вам цього не радив робити. Як тільки поставите під цими законопроектами свій підпис, ви принизите себе та саму посаду Президента України.

 

Це той момент, коли ви зможете почати підніматися на рівень Лідера країни. Негайно зберіть загальнонаціональний круглий стіл, запросіть на нього всіх позафракційних депутатів, делегації від всіх парламентських фракцій та допоможіть їм знайти компроміси у всіх конфліктних питаннях, які призвели до важкої парламентської кризи. Але не імітуйте знаходження компромісів, а реально знаходьте їх. Якщо ви досягнете порозуміння з усіма парламентськими фракціями, ви тим самим зробите прогрес у налагодженні стосунків з народом, доля якого зараз довірена вам.

 

Утримайтеся під час цих переговорів від застосування абсолютної влади, яку ви зосередили в своїх руках. Спробуйте знайти порозуміння на основі мудрості та справедливості. Повірте мені, Вікторе Федоровичу, що це лише ілюзія, що гідним лідером нації є той, хто зможе всіх силою скрутити в бараній ріг. Це непоганий трюк для циркової арени, але гідним Лідером може бути той, хто для свого народу є уособленням справедливості, голосом правди, гарантом захищеності, хто може не розривати, а з’єднувати, не принижувати, а любити.

 

Сьогодні країна потрапила в смугу небезпечної турбулентності, яка загрожує її існуванню. Багатьом людям страшно, вони розгублені та потребують підтримки та справедливих дій. Як сказав один із найкращих президентів Сполучених Штатів, «країні сьогодні потрібно перев’язати рани». Так склались обставини, що сьогодні ви можете це зробити. Якщо ви відмовитесь від підписання несправедливо прийнятих сьогодні законопроектів, зберете загальнонаціональний круглий стіл та допоможете справедливо розв’язати конфліктні питання у Верховній Раді – ви впишете перші гідні сторінки в історію свого правління.

 

Дослухайтеся до моїх порад, бо зробити те, що я раджу, потрібно не лише для повернення спокою в країну. Це потрібно в першу чергу вам особисто, бо Україна має таку історичну анатомію, що брати її силою безперспективно. І не такі, як ви, вибачте, пробували. І де вони? Україна може бути зі своїм Лідером лише по любові, по мудрості, по справедливості. На жаль, поки у неї таких президентів не було. Ще не пізно спробувати вам.

 

Почніть зараз.

 

Юлія Тимошенко,

Харківська лікарня «Укрзалізниці»

4.04.13.р.

 

Юлія ТИМОШЕНКО

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини