MENU

Дико, что именно Конституционный суд игнорирует Конституцию

510 2

Конституційний суд намагатиметься викрутити рішення так, щоб виборів у Києві взагалі не було до 2015 року. Дикістю водночас є те, що суд – Конституційний, а саме Конституцію він ігнорує. Бо в основному Законі України чітко прописано: місцеві ради обираються на п’ять років. Отже решта законодавчих актів має узгоджуватися із Конституцією. І відповідно з 3 червня 2013 року Київрада — нелегітимна.


Проте в ЗМІ кілька днів поспіль іде масована дивна інформаційна атака про те, що посада мера, мовляв, зовсім Києву не потрібна, бо за нею немає ніяких повноважень. То навіщо мера взагалі обирати… А Київраду слід обирати за новим законом, який ще треба ухвалити…


Про те, що це спланована політтехнологами від влади підготовка думки для громадськості, свідчить ще один факт: коли обговорювалися питання про катастрофічну ситуацію у Києві на передачі Савіка Шустера, куди запросили і Попова, редакція не знайшла за потрібне долучити до дискусії ЖОДНОГО з 10 депутатів від «Батьківщини», обраних по мажоритарних округах у місті Києві. Зате запросили «троля» Ляшка та Катеринчука (який обирався у Вінницькій області). Це зовсім не випадково. Бо кожен із мажоритарників від Києва активно працював під час снігопаду та підтоплень, і міг би на конкретних фактах показати бездарність і бездіяльність сьогоднішньої влади у столиці. А так дискусію перетворили на пустий балаган з пустою риторикою, на фоні якої вправно намагалися «відбілити» репутацію Попова.


Однак для киян єдино легітимним рішенням Конституційного суду буде лише призначення виборів на 2 червня і мера, і Київради водночас. А оці пусті навіювання владою інших сценаріїв опозиція просто не допустить. І ніякі «тролі», надумані та інспіровані політтехнологами конфлікти в середині опозиції владі уже не допоможуть. Бо іншої влади у Києві хочуть перш за все кияни!

 

Володимир БОНДАРЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини