MENU

Ирина Фарион будет учить пассажиров киевского метро украинскому языку?

533 0

В Києві у метро я від нудьги часто читаю рекламні оголошення на стінах, вікнах і дверях. Коли дорога неблизька, а всі пропозиції вивчені, маю іншу забаву – шукаю помилки у вимушених писати українською російськомовних рекламодавців. Мені пропонують «Лазерну епіляцію ног», «Піцу за півціни із бистрою доставкою» та «Квартири у новостройках». За півгодини цей суржик просто вкарбовується мені у мозок. Я починаю думати про «бистру доставку, переваги кредиту на будівництво у новостройках» і інші слова-паразити.

І тут згадала: кілька років тому у львівських маршрутках були популярні наліпки із табличками. В одній подавали неправильні популярні вислови, в іншій – правильні. Це була акція «Говорімо правильно і красиво!» від «Свободи», а ідея – Ірини Фаріон. І вже через півроку львівські пасажири казали не «шофер» а «водій», не «здача» а «решта». Ну і головне – не відкрийте»зад» а «задні двері». І коли годину їдеш у громадському транспорті, ці правильні вислови запам'ятовуються, і потім вони стають звичними у щоденному вжитку.

Ірина Фаріон вже живе у Києві. Може, і там у метро буде схожа акція. Тоді не доведеться засмічувати мізки, читаючи пропозиції неграмотної реклами.

 

Оля ШВЕД

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини