MENU

Конституционный суд прикрывает глухоту и слепоту режима Януковича - Бондаренко

296 0

Конституційний суд прикриває глухоту і сліпоту влади.

Розпочате сьогодні засідання Конституційного суду може стати ще одним прецедентом у штампуванні незаконних судових рішень. Адже єдино легітимною датою виборів у Києві є 2 червня - так має бути згідно з Конституцією України.

Одначе уже сьогодні у ЗМІ ширяться масовано чутки з посиланням на достовірні джерела, що судове провадження буде тривати не один день, або й взагалі судовий розгляд цього питання може тривати аж до трьох місяців.

Оскільки йдеться не про незалежне судочинство, а про оголошення заздалегідь підготовлених судових рішень філіалом Банкової, то сценарій від влади є очевидним: усякими способами затягнути час настільки, аби проголошення виборів на законну дату - 2 червня - зовсім унеможливити. А там далі підуть уже маніпуляції іншого плану: чи варто проводити дочасні вибори і обирати Київраду та мера на один рік? Або ж оголосити дочасні вибори на початок серпня і спробувати шляхом фальсифікацій провести потрібних депутатів та Попова, скориставшись відсутністю в місті активного електорату та студентів. Або ж вибирати окремо мера, а потім депутатів Київради – або навпаки.

Проте такі сценарії Банкової призведуть до діаметрально протилежних наслідків - опозиція буде керуватися виключно статтями Конституції як основного Закону і запровадить у Києві норми прямої дії її статей. Зокрема, після закінчення усіх легітимних термінів нинішньої Київради та в. о. голови міста Гереги єдиними легітимними представниками громади є 12 опозиційних депутатів-мажоритарників, 10 з яких являються членами фракції "Батьківщина". А також кияни, бо згідно зі ст.5 Конституції єдиним джерелом влади в Україні є український народ. Отже позбавлення людей законного права обирати владу є грубим порушенням основного Закону, а відтак тяжким злочином.

Основним завданням опозиції у такому разі буде забезпечити дотримання усіх конституційних норм по відношенню до киян. Нами буде створено громадські комітети у кожному виборчому окрузі та на загальноміському рівні. До цих громадських комітетів буде залучено усі активні громадські організації, рухи та об'єднання, активних громадян, які охоплять кожну вулицю міста, кожен двір. Такими комітетами, посилаючись на результати вивчення громадської думки, і будуть ухвалюватися основні рішення щодо забезпечення життєдіяльності столиці.

Реалізація ухвалених рішень здійснюватиметься різними методами, серед яких будуть депутатські запити до різноманітних державних установ, звернення до судових органів, прямі вимоги, у тому числі і за участю громади,про виконання окремих рішень. А також проведення інших громадсько-політичних акцій, наприклад щодо сплати комунальних тарифів, місцевих податків і зборів тощо.

Такі прямі способи участі громадян в управлінні містом перетворять в єдино легітимні органи управління Києвом саме громадські комітети, оскільки їхнє функціонування повністю відповідає «духу і букві» Конституції. Власне ці комітети і виражатимуть справжні думки та настрої київської громади, а значить і рішення цих комітетів будуть єдино законними на території Києва. А та шопта самозванців, що прикриватиметься маніпулятивними рішеннями Конституційного суду,автоматично втратить всяку легітимність не лише в очах киян, а й світової спільноти. Адже на сьогодні серед усіх європейських столиць тільки у Києві грубо порушуються усі норми Європейської хартії місцевого самоврядування. І факт такого прямого народовладдя у столиці України створить безпрецедентний резонанс у світі.

Сьогодні влада демонструє унікальну сліпоту і глухість, оскільки не хоче побачити і почути очевидних речей: кияни хочуть змін на краще, вони не сприймають намісника Банкової Попова. Цій порохівниці достатньо першого серйозного збурення і люди повиносять цих самозванців із кабінетів разом із їхніми кріслами! Останні події із снігопадом та паводками чітко продемонстрували:громада Києва думаюча,активна,свідома і давно готова підтримати опозицію у діях щодо зміни цієї незаконної влади у Києві.

Володимир БОНДАРЕНКО

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини