MENU

ТОП-7 советов для начинающего блогера Юрия Луценко

334 0

7 tips для Юрій Луценко аби ведення Фейсбуку не завдавало головного болю.


Коли відома людина починає самостійно вести Фейсбук, на неї чекає багато сюрпризів. Сотні людей починають коментувати, надсилати запити приєднатися до друзів, використовують опубліковану інформацію у власних цілях. Як уникнити неприємних моментів під час ведення? Цілком можливо, друзі і так дали поради, все ж таки кілька tips, корисних не тільки для політиків:

1. Ретельно додавати друзів. Соцмедіа - відображення життя в дійсності. Тут багато друзів, але й багато користувачів-безпредельщіків. Останні в Інтернеті почуваються більш розкуто як в реальному житті - позначають користувачів на сторонніх фото, відео, записах. Роблять це аби привернути увагу до себе чи поширити специфічну інформацію, безпідставно паразитуючи на імені більш відомої людини. Не усі користувачі розуміють правила гарного тону у соцмережах. PS: цей запис є теж свого роду паразитуванням, але просвітницьким:) 

2. Додаючи нового друга, варто вносити його до одного зі списків, які легко створити (для цього – клікнути на значок «Друзі» й «Add to another list»). Cписки можна називати як завгодно: найближчі друзі, журналісти, активісти дозволять публікувати оновлення більш адресно. Ваші списки не бачить сторонні користувачі. За списками можна швидке переглядити оновлення близьких друзів.

3. При публікації оновлень використовувати одну з опцій «публікація для усіх», «для друзів», «друзі окрім знайомих», «тільки для мене» чи «власний». Нині в Юрія Луценка 247+ друзів та 7700+ підписантів. Публікації Юрія Луценка для усіх (public) побачать не тільки друзі, але й 7700+ підписантів. 

4. Публікація, яка містить будь-яку фотографію, доступна практично для всіх, оскільки працює правило «фотографію коментувати можуть друзі ваших друзів». Якщо виставляєш фотографію у Фейсбук, вона, по суті, більше тобі не належить і може з’явитися де завгодно.

5. Аби контролювати приватність записів, слід зайти в Налаштування конфідеційності > Хто може бачити мої матеріали й редагувати (схоже до п.3, але в автоматичному режимі)

6. Аби не отримувати на мейл сотні сповіщень з Фейсбуку (хтось прокоментував, хтось позначив на фото), слід зайти в Налаштування облікового запису > Сповіщення > Електронна пошта і прибрати неважливі сповіщення. Корисно також реєструвати Фейсбук не на основний робочий мейл.

7. Слід пам’ятати, що будь-яка активність на Фейсбуці - це добровільна відмова користувача від частини приватності. На користь журналістів, правоохоронних органів, зрештою, друзів, яких давно не бачив. Як і все у цьому житті, має багато як переваг, так і недоліків.

 

Vitaliy MOROZ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини