MENU

Как Патриарх Кирилл руководит украинскими министрами

1679 4

«Перше засідання Церковно-громадської організаційного комітету Московського Патріархату з підготовки та проведення святкування 1025-річчя Хрещення Русі проведено 27 березня в Москві за участю делегацій Росії, України та Білорусі, повідомляє «Релігія в Україні» з посиланням на Патриархия.ру».

(Вибачаюсь, що не дуже оперативно відреагував, закладка на це повідомлення пилилася в поштовій скриньці).

Від України у засіданні взяли участь митрополит Бориспільський Антоній, керуючий справами УПЦ (МП), митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, намісник Успенської Києво-Печерської лаври; Грищенко К.І., віце-прем'єр-міністр України; Вілкул Ю.Г., віце- прем'єр-міністр України, голова Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», міський голова м. Кривий Ріг Дніпропетровської області; Герега Г.Ф., заступник міського голови м. Києва – секретар Київської міської ради.

Очолив засідання Патріарх Кирил. Він звернувся до присутніх зі вступним словом, у якому підкреслив, що головним результатом святкування 1025-річчя Хрещення Русі повинна бути «допомога людям відчути подих історії, відчути духовне споріднення, знайти свій вільний, самобутній шлях у майбутнє» народів Росії, України і Білорусі.

Патріарх Кирил вважає, що без цього триєдиного споріднення, яким «сформована наша унікальна цивілізація», народи названих країн «зраджують собі» і «не можуть бути щасливими».

По завершенні засідання Патріарх Кирил «до уваги до внеску у справу зміцнення традиційних духовних і культурних цінностей народів Росії, України, Білорусії» і у зв'язку з 50-річчям від дня народження вручив голові правління громадської організації «День Хрещення Русі» О.В. Кривошиї (лідер української групи «Брати Карамазови») орден святого рівноапостольного великого князя Володимира III ступеня».

 

Олег МЕДВЕДЕВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини